Zonguldak-Kilimli sahil yolu çalışması sürüyor
banner40

banner39

Zonguldak-Kilimli sahil yolu çalışması sürüyor

14 Ocak 2014 Salı 10:13

Zonguldak’ın Kilimli İlçesi Belediye Başkanı Dr. Seçkin Özdemir, Zonguldak-Kilimli sahil yolundaki çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Zonguldak-Kilimli sahil yolu çalışması sürüyor
Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Belediye Başkanı Dr. Seçkin Özdemir, Zonguldak-Kilimli sahil yolundaki çalışmaların sürdüğünü aktardı. Özdemir, ikinci etapta Kilimli-Çatalağzı arasında yapılacak olan yolun da ihalesinin tahminen Mayıs 2014 tarihinde yapılacağını aktardı.
Kilimli Belediye Başkanı Dr. Seçkin Özdemir, Kilimli 'den Filyos Projesi'ne uzanacak olan Zonguldak-Kilimli Sahil Yolu'nda çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti. Karayollarının ağına aktarılan sahil yolunda çalışmaların Karayolları tarafından yapıldığını aktaran Özdemir, şöyle dedi:

"Sahil yolu yüklenici firma tarafından Kilimli hisar arkası koyunda yaklaşık 24 saat boyunca üç vardiya sistemi ile çalışmaktadır. On tane makinemiz 30 tane de kamyon aralıksız çalışmaktadır. Hisar arkası koyunda deniz dolgusu yaklaşık 30 metre deniz içerisine girilmiş durumdadır. Duble yol yapılmaktadır. Yaklaşık 17 metre denizden yüksekliği genişleyecektir. Bu hali hazırda yapılmış belki de Zonguldak sınırı içindeki en büyük dolgu hafriyat alanıdır. Karadeniz gündüzleri hırçındır. Bundan dolayı karayolları burasını taş tahkimat ile uygun gördü. ve zaman içinde görüyorsunuz ki haklı olduğunu çıkartıyor. Biraz ilkel gözüküyor tabii ki. Kamyonlar ile taşımak, aktarmak ve burayı doldurmak, biraz ilkel gözükmekle beraber ama işin doğrusunu yapmak lazım gelir. Tabii denize uygun olan bu türden taşların, taşınması Zonguldak içinden geçirmek de kolay değil. Geceleyin de devamlı şekilde çalışma yapmak zorundayız. Hisar arkasında 202'lerde yaşayan mahalle sakinleri, an be an bu çalışmalara şahit olmaktadır. Kilimli 'nin geleceğidir. Mithatpaşa Tüneli'nden sonra Kilimli'den Fiyos Projesi'ne uzanacak bir çalışmadır. Bu yol için çok emeklerimiz oldu. Birçok genel müdürlük, bakanlık ve bir o kadar da şube müdürlerine ve sayısız defa da milletvekillerimize ziyaret yaptık. Sağ olsunlar hepsinin de destekleriyle bu işin başlangıcı oldu."

"YOL, MEDENİYETTİR"

Dönemin Ulaştırma Bakanı'nın iki defa Zonguldak'a geldiğini hatırlatan Başkan Seçkin Özdemir, İHA'ya yaptığı açıklamasını şöyle tamamladı:

"Ulaştırma Bakanı'nın 3.5 kilometre için belki de iki defa geldiği yerdir. Böyle bir yer içerisinde hakikaten zor olmasından dolayı, normal bir yerde belki de şimdiye 50 kilometrelik yol yapılmıştır. Burası hakikaten sıkıntılı. Birkaç noktada da tüneller açılacak. Bu ilk etabı, ikinci etabı Kilimli'den Çatalağzı'ya olacak. Onun da şu anda projesi bitmek üzere inşallah Mayıs ayı içerisinde ihalesi yapılacak. Onun da çalışması yapılacak. Herkes müsterih olsun. Sonuçta karayollarının ağına almak beceriydi. Bunu biz başardık. Bundan sonra belediye gücünü buraya harcamak zorunda kalmayacak. Ulaştırma Bakanlığı'nın karayollarının ağına alındıktan sonra yapılan duble yollardan birisi olacak. Yaklaşık 3.5 kilometrelik bir yol. Tabii ki ulaşım en büyük problemdir. Ulaşım aynı zamanda medeniyettir. O yüzden bir bölgenin canlanması için olmazsa olmazıdır. Kilimli ilçe olduktan sonra beraberinde de sırf apolet değil, yollarının, çevre düzenlemesinin, alt ve üst yapısının da bitmiş olması lazım gelir."
banner5

Yorum Gönder

@name x