Samsun'da kuyumcu soygunu
banner40

banner39

Samsun'da kuyumcu soygunu

24 Nisan 2013 Çarşamba 11:10

Samsun'da borcu yüzünden buralıma girerek bir kuyumcuyu pompalı tüfekle soyan genç çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Samsun'da kuyumcu soygunu
Olay, Atakum ilçesinin Cumhuriyet Mahallesi Azerbaycan Caddesi'nde bulunan Süleyman Y.'ye ait kuyumcuda dün meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, oto alım satım işi yapan Yalçın D. (32), işlerinin kötüye gitmesi üzerine borçlandı. Borçlarından dolayı bunalıma giren Yalçın D., pompalı tüfekle kuyumcuya giderek gasp yaptı. Silah tehdidiyle yanındaki laptop çantasını para ile doldurtan Yalçın D., olay yerinden hızla kaçmaya başladı. İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Başpolis Zeki Derya, vatandaşların "Yakalayın" diye peşine düştüğü Yalçın D.'yi yakalayarak etkisiz hale getirdi. Olay yerinden yaklaşık 150 metre sonra polise yakalanan Yalçın D., Samsun Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ndeki sorgusunun ardından bugün çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Soygun anı ise kuyumcu dükkanının güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Güvenlik kamerası görüntülerinde, elindeki pompalı tüfekle içeri giren maskeli soyguncu tüfek tehdidiyle iş yeri sahibinden altın ve paraları verdiği labtop çantasına doldurmasını istedi. Kuyumcu Süleyman Y.'nin ise soğuk kanlı bir şekilde soyguncu ile diyalog kurması dikkat çekti.

Dehşet anını anlatan kuyumcu Süleyman Y., "Elinde tüfekle içeri girip altın ve paraları istedi. Yanımda izne gelen üniversite öğrencisi oğlum da vardı. Oğlumu namlunun ucundan uzak tuttum. Sonra şahsı oyalamaya başladım. Altın yerine 5 ve 10'luk bozuk paraları çantaya doldurmaya başladım. Bir ara 'dışarıda polis var, seni izliyor' deyince panikledi. Çantayı alıp kaçtı. İş çıkışı evine giden bir başpolis kendisini yakaladı. Çok şükür canınıza bir şey olmadı. Soyguncuyu yakalayan polise teşekkür ediyorum" dedi.

Kaçarken yakalanan soyguncunun elinde bulunan labtop çantasından ise kuyumcudan gasp ettiği 2 bin 80 lira para ele geçtiği öğrenildi.
banner5

Yorum Gönder

@name x