Köylülere elektroşok çit
banner40

banner39

Köylülere elektroşok çit

19 Aralık 2013 Perşembe 15:41

- Artvin'de köylülere güneş enerjisi ile çalışan 15 elektroşok çit sistemi dağıtıldı.

Köylülere elektroşok çit
Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğüne bağlı Artvin Şube Müdürlüğünce 41 bin 764,92 liraya alınan 15 elektroşok çit sistemi, Hatila Vadisi Milli Parkı, Şavşat Karagöl-Sahara Milli Parkı ve Kaçkar Dağları Milli Parkı Yusufeli Yaylalar köyündeki vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, yaptığı yazılı açıklamada, Artvin Şube Müdürlüğünün sorumluluk alanı içerisinde kalan bölgelerin büyük çoğunluğunu orman köyleri ve bu köylere yakın yerleşim yerlerinin oluşturduğunu belirtti.

Yöredeki vatandaşların geçimini tarım ve hayvancılıkla sağladığını ifade eden Bulut, şunları kaydetti:

"Yaban hayvanlarının yaşama alanlarının tahrip edilmesi nedeniyle tarım alanlarına ve arı kolonilerine yaban hayvanları tarafından verilen zararlar son yıllarda büyük artış göstermiştir. Orman köylüsünün bir yıllık emeğinin karşılığı olan ürünler, yaban hayvanları tarafından bir gecede heba olmaktadır. Bilindiği üzere yaban hayatının korunması kurumumuzun asıl görevlerinden biridir, bu konuda idaremize çok sayıda şikayet ve başvurular gelmektedir. Artvin Şube Müdürlüğümüzce tarım alanlarının ve arı kolonilerinin korunması amacıyla güneş enerjisi ile çalışan elektroşok çit Sistemi kurulması için proje yapılmıştır."

 

Bulut, elektroşok çit sistemlerinin 5'inin nitelikli meyve bahçesi, 10'unun ise arıcılık yapan üreticilere verildiğini belirterek, sistemin kurulumunun Artvin Şube Müdürlüğü personeli tarafından yapıldığını ve üreticilere ayrıntılı bilgi verildiğini, 2014 yılında da imkanlar ölçüsünde projenin genişletilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x