İmamlar, tiyatro oyunu sahneledi
banner40

banner39

İmamlar, tiyatro oyunu sahneledi

21 Ocak 2014 Salı 09:45

Ordu'da, din görevlileri tarafından sahnelenen ve bir mafya babasının hikayesinin anlatıldığı ''Naas-ı Muhteremler'' adlı oyunun, galası yapıldı

İmamlar, tiyatro oyunu sahneledi
Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunda, Ordu'daki çeşitli camilerde görev yapan 12 din görevlisi rol aldı. 
Bir mafya babasının hikayesinin anlatıldığı oyun izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi. 

Oyunun yönetmeni Yasin Akyüz, oyunun bir komedi olduğunu söyledi. Oyunda 12 imamın rol aldığını ve 25 provanın ardından hazırlandığını ifade eden Akyüz, "Oyunda oynayan bütün imamlar birer usta tiyatrocu gibi görevini fazlasıyla yerine getirdi. Bu oyunla gördük ki imam arkadaşlarımız kendilerine ne rol verilirse en iyi şekilde yapıyorlar. Bu nedenle oyunda rol alan her imam arkadaşımızı kutluyoruz" dedi. 

Ordu merkeze bağlı Övündük köyü imamı Sezai Bayrak ise tiyatro oyunu için ilk teklif geldiğinde hiç düşünmeden ''evet'' dediğini belirterek, "Çok güzel bir tiyatroda rol aldığımızı düşünüyorum. Oynadığımız oyunla halkımıza da bazı mesajlar veriyoruz" diye konuştu. 

Oyunun provaları sırasında bazı zorluklar ile karşılaştıklarını ancak yönetmenlerinin sayesinde bu zorluğun üstesinden geldiklerini anlatan Bayrak, şöyle konuştu:

"Bazı vatandaşlarımızın imamdan tiyatrocu olur mu?' diye bazı olumsuz ön yargıları vardı. Bizim bu yaptığımız yadırganmıştı. Biz imamlar olarak bu oyunla ön yargıları yıktığımızı düşünüyoruz. Şimdi vatandaşlarımız bu oyunu izlediğinde çok beğeniyor ve düşüncelerinin yanlış olduğunun farkına varıyor. Bizim amacımız halkımıza vereceğimiz mesajları sadece hutbede değil de böyle ortamlarda da verebilmek. Yeter ki vatandaşlarımıza fayda sağlayalım. Başka bir amacımız yok."

Cumhuriyet köyü imamı Ethem İyigün de oyunun provaları için her gün 30 kilometrelik yoldan geldiğini belirterek, "Bugün iyi ki tiyatro yapmışım diyorum. Tiyatro çok güzelmiş. Herkese tavsiye ederim. Yaptığımız bu işle imamların da imkanlar verilmesi durumda neler yapabileceğini herkese gösterdik. Bu anlamda çok gururluyuz" dedi. 

Organize Sanayi Cami imamı Osman Kılıç, ilk defa tiyatro oynadığını ve bundan sonra fırsat buldukça oynamaya devam edeceğini söyledi. 

Galayı, Vali Kenan Çiftçi, Belediye Başkanı Seyit Torun ve çok sayıda vatandaş izledi. 

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x