'Gizli aşk cinayeti' sanıkları birbirini suçladı
banner40

banner39

'Gizli aşk cinayeti' sanıkları birbirini suçladı

22 Temmuz 2013 Pazartesi 13:12

Rize'nin Ardeşen İlçesi'nde bir fırında işçi olarak çalışırken, 2007 yılında ortadan kaybolan ve geçen yıl arazide elbise ve ceset parçaları bulunan 34 yaşındaki Yüksel Oğur'un 'gizli aşk' cinayetine kurban gittiği anlaşıldı.

'Gizli aşk cinayeti' sanıkları birbirini suçladı
 Ağrı'nın Patnos'tan eşi Süheyla ve 2 çocuğu ile birlikte Rize'nin Ardeşen İlçesi'ne göç eden ve bir fırında çalışmaya başlayan Yüksel Oğur, 2007 yılının aralık ayında esrarengiz biçimde ortadan kayboldu. Yüksel Oğur'u arama çalışmaları sürdüren polisin dikkatini, eşi Süheyla Oğur'un 43 yaşındaki Muhammet Aşıkoğlu ile yaptığı telefon görüşmeleri çekti. 'Gizli aşk' şüphesi üzerine, Süheyla Oğur ile Muhammet Aşıkoğlu ve Aşıkoğlu'nun arkadaşı Murat Nalbant gözaltına alındı. Sorgulama yapan polis, 2007 yılı Aralık ayında Yüksel Oğur'un eşi Süheyla Oğur ile birlikte, daha önce tanıştıkları Muhammet Aşıkoğlu'nun Artvin'in Hopa İlçesi'ne bağlı Çamurlu Köyü'ndeki evine gittiğini belirledi. Süheyla Oğur ve Muhammet Aşıkoğlu'nun ailece görüştüklerini söylemeleri üzerine,  soruşturma sonunda da yeterli delil elde edilemeyince şüpheliler serbest bırakıldı.

5 YIL SONRA YAPILAN İHBAR AYDINLATTI

Ancak olaydan 5 yıl sonra polise yapılan, Süheyla Oğur ve Muhammet Aşıkoğlu arasında ilişki olduğu ve Yüksel Oğur'un Hopa'nın Köprücek Köyü Sultan Selim mevkisinde tabanca ile vurularak öldürüldüğü ihbarı üzerine polis dosyayı yeniden açtı. Bölgede arama yapan polis, Yüksel Oğur'a ait gömlek, pantolon ve kemer gibi eşyalar ile ceset parçalarına ulaştı. Bunun üzerine Yüksel Oğur cinayetiyle ilgili olarak Süheyla Oğur, Muhammet Aşıkoğlu ve Murat Nalbant 19 Mayıs 2012 günü Artvin'de tutuklandı. Süheyla Oğur'un 2 çocuğu ise Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna verildi.

'KOCAMIN KATİLİ MUHAMMET'

Hazırlanan iddianamede Süheyla Oğur hakkında 'kasten adam öldürmeye azmettirmek', diğer iki kişi hakkında da 'tasarlayarak kasten adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istendi. Artvin Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya Süheyla Oğur, Muhammet Aşıkoğlu, Murat Nalbant ile öldürülen Yüksel Oğur'un kardeşleri ve avukatlar katıldı. Cinayetle ilgisi olmadığını öne Süheyla Oğur, "Kocamın katili Muhammet Aşıkoğlu'dur. Muhammet eve geldikten sonra 'Yüksel'in işini bitirdim. Sesini kesmezsen aynı şey senin de başına gelir' dedi. Çocuklarıma zarar verir düşüncesiyle konuşmadım. Benim olayla ilgim yok" dedi.

MUHAMMET, ARKADAŞI MURAT'I SUÇLADI

Suçlamayı kabul etmeyen Muhammet Aşıkoğlu ise cinayeti arkadaşı Murat'ın işlediğini iddia etti. Olay günü Yüksel Oğur ve Murat Nalbant ile dışarı çıktıklarını bildiren Aşıkoğlu, "Yüksel'i ben öldürmedim. Evden çıktıktan sonra Yüksel ile Murat ile tartışıyordu. İkisi otomobilden aşağıya indi. Murat'ın üzerinde silah vardı. Uzaklaştılar sonra silah sesi geldi. İndiğimde Murat Yüksel'i vurmuştu ve uçurumdan aşağıya doğru yuvarlanmıştı. Murat'a 'ne yaptın, niye öldürdün?' dedim. Kesinlikle suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu. 

MURAT DA 'MUHAMMET ÖLDÜRDÜ' DEDİ

Yüksel Oğur'u Muhammet Aşıkoğlu'nun öldürdüğünü ileri süren Murat Nalbant da şunları söyledi:

"Üçümüz beraber olay yerine gittik. Muhammet silahı bana verdi ve 'sen öldüreceksin' dedi. Kabul etmedim ama kendim ve çocuklarımdan korktum. Yüksel ile biraz aşağıya doğru gittik. Muhammet'in bana verdiği silah ile yere ateş ettim ve 'öldürdüm' dedim. Daha sonra Yüksel'e 'kaç' dedim. Muhammet'in yanına gittim. Muhammet silahı alarak tekrar Yüksel'in yanına giderek ölüp ölmediğini kontrol etmek istedi. Muhammet gittikten sonra 3- 4 el silah sesi duydum. Daha sonra Muhammet ile birlikte eve döndük."

Süheyla Oğur, Muhammet Aşıkoğlu ve Murat Nalbant'ın cezadan kurtulmak için suçu birbirleri üzerine attıklarını söyleyen Yüksel Oğur ailesinin avukatı Ali Artuk, 3 kişinin de olayın asli faili olduğunu öne sürdü. Sanıkların ahlakçı değerleri hiçe sayarak, organize bir şekilde ortak karar alarak Yüksel Oğur'u öldürdüklerini savunan avukat Ali Artuk, üçünün de cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, eksiklerin tamamlanması için sanıkların tutukluluk durumlarının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
banner5

Yorum Gönder

@name x