Giresunlular atalarını unutmadı
banner40

banner39

Giresunlular atalarını unutmadı

30 Ağustos 2013 Cuma 18:22

Giresunlular, İstanbul başta olmak üzere yurdun dört bir yanında Milli Mücadele döneminde Afyon'a kadar ilerleyerek düşmanla savaşırken canlarını veren atalarına koştu.

Giresunlular atalarını unutmadı
Kurtuluş Savaşında Giresun ve yöresinden gelen gönüllülerden oluşan Osman Ağa emrindeki 47. Alayın Büyük Taarruz sırasında savundukları Dedesivri tepesinde şehit olan 14 Giresunlu Kahraman Giresun Federasyonu ile birlikte Giresun derneklerinin ortalaşa çalışmasıyla düzenlenen törenle anıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Emin Yılmaz yaptığı konuşmada, "Bugün burada Giresun şehitliğinde yüce bir hatırayı yeniden anmak ve anlamak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Milli Mücadelede Türk Halkının düştüğü sıkıntılı durumu idrak ederek yapılan çağrıya büyük bir coşkuyla cevap veren Giresun halkı, Balkan Savaşı gazisi Topal Osman Ağa'nın gayretleriyle oluşturduğu iki gönüllü alayı Binbaşı Hüseyin Avni Alpaslan ve Osman Ağa komutasındaki 42. ve 47. Alaylar kahramanca savaşıp düşmanı bozguna uğrattılar ve kahramanlık destanı yazdılar." dedi.
banner5

Yorum Gönder

@name x