Fırtına kasadaki malzemeleri uçurdu
banner40

banner39

Fırtına kasadaki malzemeleri uçurdu

23 Ocak 2014 Perşembe 09:54

Trabzon'da çıkan fırtına yüzünden vatandaşlar zor anlar yaşarken seyir halinde bulunan bir TIR aracı fırtına yüzünden facianın eşiğinden döndü.

Fırtına kasadaki malzemeleri uçurdu
Forum Alışveriş Merkezi Yeni Devlet Sahil Yolu’nda meydana gelen olayda ölen yada yaralanan olmazken yola savrulan malzemeler yüzünden sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı.

Trabzon’un Arsin ilçesinden yüklediği ısı yalıtımında kullanılan inşaat malzemelerini Giresun’a götürürken fırtına yüzünden kasasındaki brandanın uçması sonucu malzemelerin yola saçıldığını belirten araç sürücüsü Hüseyin Çolak 20 yıllık meslek hayatında ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını söyledi.
Rüzgarın adete hortum gibi estiğini belirten sürücü Çolak, “Arsin’den aldığım yükü Giresun’un Espiye ilçesine götürüyordum. Tır aracımda inşaat malzemesi vardı. Aşırı bir rüzgar vardı. Rüzgar brandayı havaya kaldırdı ve TIR’ın kasasındaki inşaat malzemeleri yola savruldu. Yavaş gidiyordum, hızlı gitseydim TIR devrilebilirdi. Rüzgar adeta hortum gibiydi. 20 yıldır ilk kez başıma böyle bir şey geliyor. Tır daki yük yaklaşık 500 kilo gramdı”dedi.

Öte yandan yola savrulan malzemeler Trabzon Belediyesi’ne ait temizlik işçileri tarafından toplanırken olası bir kazaya sebebiyet vermemek için trafik polisi ekipleri de yoğun çaba sarf ettiği gözlendi.
banner5

Yorum Gönder

@name x