Dar gelirli ailelerin tatil mekanı
banner40

banner39

Dar gelirli ailelerin tatil mekanı

05 Temmuz 2013 Cuma 11:51

Adana'nın Yumurtalık ilçesinde, denize sıfır konumda bulunan bir ilköğretim okulunda ucuz tatil imkânı sunuluyor. Yazın pansiyon gibi çalışan okulda sınıflarda kalmanın günlük ücreti 20-25 TL arasında değişiyor.

Dar gelirli ailelerin tatil mekanı
 Yumurtalık'ta bulunan Atatürk İlköğretim Okulu, tatilini deniz manzaralı mekanda geçirmek isteyenlerin akınına uğruyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın izniyle pansiyona çevrilen okulda, tatilciler sıraları birleştirerek üzerine serdikleri yataklarda uyuyor. Yaz döneminde okula gelir sağlamak amacıyla başlatılan uygulamaya ilgi yoğun. Çevre il ve ilçelerden gelen tatilcilerin tercihi arasında yer alan Atatürk İlköğretim Okulunda, eğitim çalışanları günlüğü 20 TL, sivil vatandaşlar ise 25 TL fiyatlarla sınıf kiralayabiliyor. Elektrik, su ve interneti bulunan okulda 15 gün kalan vatandaşlar 250 TL gibi bir ücret ödüyor. Yemeklerini piknik tüpünde pişiren, sıraları mutfak tezgâhı olarak kullanan vatandaşlar, duş ihtiyaçlarını da pencereye koyarak ısıttıkları sudan karşılıyor.
Atatürk İlköğretim Okulu'nun tatil için uygun bir yer olduğunu söyleyen vatandaşlardan Zeki Güzelat, “Ceyhan'dan 10 yıldan beri geliyorum. Burada çocuklarımla beraber tatil yapıyorum. Benim gibi birçok dar gelirli aileler, bundan faydalanıyor. Çok memnunuz. Aynı zamanda Türkiye'deki bütün dar gelirli memur aileleri, arkadaşlarımızı samimiyetimle buraya davet etmek istiyorum.” diye konuştu. Yumurtalık'ın Akdeniz'in en iyi sahiline sahip olduğunu söyleyen Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, “Malum öğretmenlerimizin imkânları sınırlı. Biz Yumurtalık ilçemizde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu'nun dersliklerini ve diğer bölümlerini kullanmak suretiyle, öğretmenlerimizin rahat edebilecekleri, yaz tatilini güzel geçirebilecekleri bir ortam hazırladık. Bütün öğretmenlerimizin bu okulumuzda yaz tatillerini değerlendirmeye, denize girmelerine fırsat vermek için çaba sarfettik. Öğretmenlerimizi yaz tatilini burada geçirmeye davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Dar gelirli ailelere uygun fiyatlara tatil imkanı sunduklarını ifade eden Yumurtalık Millli Eğitim Müdürü Mustafa Özkan, vatandaşların günlüğü 20-25 TL'den tatil yapabildiklerini anlattı. İlçede tek okulun pansiyon olarak hizmet verdiğine vurgu yapan Özkan, “Vatandaşlarımız burada uygun fiyatlara yaz tatilini geçirebiliyor. Okulumuz 22 derslikli. 20 derslik pansiyon olarak kullanılıyor. Eğitimci arkadaşlarımız 20 TL, sivil vatandaşlar 25 TL'ye kalıyor. 15 gün kalmak isteyenler 250 TL gibi bir rakam ödüyor. Burada sınıfları oda olarak kiraya veriyoruz. Sınıfta kalan vatandaşımız okulun önündeki denize giriyor, güzel bir tatil geçiriyor." ifadelerini kullandı.
banner5

Yorum Gönder

@name x