Cami cemaatine çorba ve simit ikramı
banner40

banner39

Cami cemaatine çorba ve simit ikramı

29 Aralık 2013 Pazar 12:43

Kastamonu'da pazar günleri sabah namazını kılmak için Şeyh Şa'ban-ı Veli Camisi'ne gelen cemaate çorba ve simit ikram ediliyor

Cami cemaatine çorba ve simit ikramı
Kastamonu'da pazar günleri sabah namazını kılmak için Şeyh Şa'ban-ı Veli Camisi'ne gelen cemaate çorba ve simit ikram ediliyor.
Cami İmam Hatibi Mehmet Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şeyh Şa'ban-ı Veli'nin 1481-1568 yıllarında yaşadığını ve Şabani Tarikatı'nı kurduğunu söyledi. 

Kastamonu'ya diğer illerden ve ülkelerden gelen vatandaşların ilk ziyaret yerinin Şeyh Şa'ban-ı Veli'nin türbesi olduğunu ifade eden Çiftçi, şöyle konuştu:

"İstanbul'da Eyüp Sultan neyse, Kastamonu'da da Şeyh Şa'ban-ı Veli Hazretleri öyledir. Diyanet İşleri Başkanlığı her ilde bir camide zikir okunması talimatı verdi. Yaklaşık 3 yıldır burada her pazar sabah namazına müteakip faziletli zikirler okunuyor. Daha sonra Kastamonu'nun yöresel tarhana çorbası yapılıyor. Dışarıdan gelen yaklaşık 400 kişi bu çorbayı içiyor. Hem zikire katılıyorlar hem de manevi zevk alarak huzurlu şekilde bu mekandan ayrılıyorlar."

Cemaatten her hafta bir hayırseverin ikram işini üstlendiğini kaydeden Çiftçi, "Müminlerin birbirine tebessüm etmesi sadakadır. Tebessümün yanında bir de hasbihal ediyorlar. Manevi havaya giriyorsunuz. Çorbanın tadı, dua ve bereketle daha lezzetli oluyor. Kastamonu'nun ve ülkenin huzurlu olması adına bütün vatandaşların her hafta bir defa da olsa camiye gelmelerini ve moral bulmalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu. 

Cami cemaatinden Necati Atak ise pazar günlerini sabırsızlıkla beklediğini belirterek, "Herkes öğleye kadar dinlenme gereği hissederken, biz buraya gelerek daha çok dinlendiğimizi hissediyoruz. Burada farklı kesimlerden farklı insanlar var. Türk toplumunda insanlar ikram etmeyi sever. Zikirden sonra bu ikram çok muhteşem oluyor. Bu da beraberliği daha çok pekiştiriyor. Bu ikramları yapanlara, buraya gelenlere teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Salim Gökmen de sabah namazlarından sonra çorba ikramının güzel olduğunu ve kadın erkek herkesin kardeşçe ikramdan faydalandığını anlattı.
banner5

Yorum Gönder

@name x