Bayburt'ta TEOG çalıştayı
banner40

banner39

Bayburt'ta TEOG çalıştayı

17 Şubat 2014 Pazartesi 13:57

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı, Bayburt'ta düzenlenen çalıştay ile değerlendirildi

Bayburt'ta TEOG çalıştayı
Seviye Belirleme Sınavı’nın yerine 8. sınıflara bu yıl ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG), Bayburt'ta düzenlenen çalıştay ile değerlendirildi.
Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca başkanlığında Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen çalıştaya, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Aydıntepe ve Demirözü ilçe Milli Eğitim Müdürleri, şube müdürleri, öğrenciler ve bazı veliler katıldı.

Vali Yardımcısı Karaca, burada yaptığı konuşmada, TEOG'un spesifik ve yeni bir konu olmadığını ifade ederek, "Gelişmiş ülkelere baktığımız zaman muhakkak ki arka planlarında sağlam bir eğitim sistemi var. Ve bu sağlamlığı sürekli hale getirmişler. Geçmişte birçok farklı sınav sistemi uygulandı. Uzun çalışmalar sonucunda da yeni bir sisteme geçildi" dedi.

Yeni sınav sistemine geçiş öncesinde yaklaşık 10 yıllık bir çalışmanın olduğunu belirten Karaca, "Burada yapılması istenen öncelikli hedef aile-çocuk-okul bağlantılı geleceğe hazırlanmış, kendisini ifade edebilen, kendi ayakları üzerinde durabilen öğrenciler yetiştirebilmektir" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, eğitim öğretim sürecinde sınavların bir realite olmasının yanında yeni sistem ile sınav baskısı ve sınav odaklı dönemin geride kaldığını dile getirerek, "Bakanlığımız, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi ile öğrencilerin sadece bir sınav ortamı ile değerlendirilmediği bir yapı ortaya koydu" dedi.

Konuşmaların ardından çalıştay, öğrenci, veli ve öğretmenlerin Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı ile ilgili değerlendirmelerinin ardından sona erdi.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x