Balıkçıların 'Vira Bismillah' heyecanı
banner40

banner39

Balıkçıların 'Vira Bismillah' heyecanı

28 Ağustos 2013 Çarşamba 17:55

Batı Karadeniz Bölgesinin en önemli balıkçı limanlarını olan Akçakoca'da balıkçılar, yeni av sezonu arifesinde teknelerinin bakımını yaparak, yırtık ağlarını onarıyorlar.

Balıkçıların 'Vira Bismillah' heyecanı
Av sezonunun başlayacağı 1 Eylül sabahı "Vira Bismillah" diyerek ilk seferlerine çıkacak balıkçılar, Karadeniz'de bu yıl balığın bol olması ümidiyleyoğun bir çalışma içinde son hazırlıklarını yapıyorlar.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balıkçıların tekne hazırlıklarını yüzde 90 bitirerek hazır hale geldiklerini söyledi.

Yeni sezonun balıkçılara ve vatandaşlara hayırlı olmasını dileyen Karataş, "Bu ayın 15'i itibariyle çapari ile palamut avcılığı başlamıştı. Voli ile istavrit avcılığı da serbesti. Yani bu balıkları zaten avlamaya başlamıştık. Kısmen balıkçılığa artık hazırız ve 1 Eylül'ü heyecanla bekliyoruz. Umarım bu yıl bereketli bir sezon geçer'' dedi.

Balıkçılığın doğa şartlarına bağlı bir sektör olduğunu vurgulayan Karataş, şöyle konuştu:

"Bu yıl ayın 15'inde kısmen başladığımız avcılığımızda hava şartları pek uygun gitmedi. Şimdiye kadar denizde umduğumuzu bulamadık ve göremedik. Fakat düzgün havalarda çıktığımızda bize birşeylerin olabileceği işaretini verdi. Hava şartları iyi giderse avcılık olur ama hava şartları kötü gidecek olursa balık az çıkar, avcılık kötü olur ve bu fiyatlara yansır. Bu durum, elbette herkesi üzer."

Karataş, sezona biraz sıkıntılı girilecek gibi bir durumun gözüktüğüne dikkati çekerek, "Sezona biraz sıkıntılı girilecek fakat denizde balık var. İstavrit var, barbun, hamsi, palamut, lüfer ve mezgir var. Balık var fakat önemli olan bu balıkları avlayacak hava bulabilmek. Olumsuz hava şartları sebebiyle avlamadıkça balığın varlığı mağlesef önemli olmuyor" ifadesini kullandı.

"Vira Bismillah" demek için son üç günlerinin kaldığını dile getiren Karataş, şunları kaydetti:

"Heyecanla sezonun açılmasını bekliyoruz. Hazırlıklarımız tamamlandı. 1 Eylül sabahını iple çekiyoruz. Umarım huzurlu ve sağlıklı bir sezon geçiririz. Allah kazasız belesız bir sezon geçirmeyi nasip etsin. İnşallah sonu da güzel olur. Balıkçılarımıza 'rast gelsin' diyorum."
banner5

Yorum Gönder

@name x