Bakırçay Projesi'nde inceleme
banner40

banner39

Bakırçay Projesi'nde inceleme

14 Ocak 2014 Salı 13:36

Merzifon ilçesinde içme suyu konusunda köklü bir çözüm olarak görülen Bakırçay Projesi'nde güzergah değişikliği yapıldı.

Bakırçay Projesi'nde inceleme
Devlet Su İşleri (DSİ) 7. Bölge Müdürü Mevlüt Pehlivan beraberindeki heyetle Merzifon'da proje yerinde incelemeler yaptı.
Bakırçay Projesi kapsamında yapılacak baraj alanına giden heyette Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, İlçe Emniyet Müdürü İlyas Aktaş, Jandarma Komutanı Zekeriya  Açıkgöz de yer aldı.

Kaymakam Mehmet Fatih Geyim,  DSİ 7. Bölge Müdürlüğü ve Bakırçay Projesi kapsamında çalışma yapan ekibe, Merzifon için hayati derecede önem taşıyan projedeki titiz çalışmaları nedeniyle teşekkür etti.

Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı ise, DSİ ve Merzifon Belediyesinin işbirliği ile tamamlanacak projenin mazisinin 135 yıl olduğuna değinerek, "Bakırçay Projesi'nde durmak yok çalışmaya devam. Projeyi başlattığımızdan bu yana su analizleri ve debi ölçümleri yapılıyor. Her açıdan uygun alanı tespit etmiş bulunuyoruz. İnşallah projeyi Merzifon halkının hizmetine sunmak da yine halkımızın teveccühüyle bize nasip olur" diye konuştu.

DSİ 7. Bölge Müdürü Pehlivan’da, burada yaptığı konuşmada Merzifon ovasının yeraltı sularından içme ve sulama suyunu karşıladığını ancak köklü bir çözüm olan Bakırçay Projesi'nin bu anlamda çok önem arz ettiğini belirtti.

Proje kapsamında suyun analizlerinin ve debi ölçümlerinin gerçekleştirildiğini hatırlatan Pehlivan, şunları kaydetti:

"Bakırçay projemiz Merzifon için son derece önemli bir poje. Çünkü  yeraltı suyu konusunda tehlike olmamakla birlikte sınırda. Seviye bazen yükseliyor bazen sınırın altına düşüyor. Artık Merzifon’da tek bir kuyu dahi açılmamalı. Bu açıdan da Bakırçay Projesi çok gerekli ve önemli. Bundan yaklaşık 2 yıl önce barajın yapılacağı alanda bakır madeni çıktı. Bakır madeni nedeniyle projede problem oldu. Proje donduruldu ancak biz altyapı çalışmalarımızı devam ettirdik.  Dondurma işleminden sonra en son bakanlığımızda bir toplantı sonucu içme suyu projesinin önü açıldı. Bakırın getireceği problemlerden dolayı ve barajın yapılacağı alanda kireç taşıyla karşılaşılması nedeniyle alternatifi güzergahı araştırdık ve bugün geldiğimiz Hırka köyünün üst kısımlarındaki bu yerde baraj yapılacak. Projede süreç olması gerektiği gibi işliyor."

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x