Abant'ta paramotor uçuşları
banner40

banner39

Abant'ta paramotor uçuşları

03 Ocak 2014 Cuma 16:54

Tatil için Abant Tabiat Parkı'na gelen bir yamaç paraşütü pilotu, Çepni Yaylasında paramotor uçuşu yaptı

Abant'ta paramotor uçuşları
Tatil için Abant Tabiat Parkı'na gelen yamaç paraşütü pilotu, Çepni yaylasında paramotor uçuşu yaptı.

Doğal güzellikleriyle ünlü olan ve 4 mevsim bir başka güzelliğe bürünen Abant Tabiat Parkı'na ailesiyle Manisa'dan gelen yamaç paraşütü pilotu Tayfun Temiz, Abant- Düzce Karayolunun Çepni yaylası mevkinde paramotor uçuşu gerçekleştirdi.

Rüzgarın yetersiz olması nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşayan Temiz, daha sonra havalanarak, Abant semalarında uçtu.

Abant'ın doğasını havadan seyretmek için Manisa'dan geldiğini ifade eden Temiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yanımda kameram da var. Umarım havadan güzel görüntüler çekerim" diye konuştu.

Temiz, yamaç paraşütü yapmanın çok zevkli olduğunu anlatarak, "Yamaç paraşütüyle uçmak çok güzel ama paramotor olunca daha bağımsız oluyorsunuz. İstediğiniz yerden kalkmak mümkün. Dolayısıyla böyle tepe falan olmadan düz yoldan kalkma imkanım var" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 14 yıldır yamaç paraşütüyle uçtuğunu ifade eden Temiz, "Bu işe önce yamaç paraşütü ile başladım. Daha sonra paramotora başlayarak uçmak istedim. Şu anda hepsini yürütüyorum" şeklinde kaydetti.

Temiz, yamaç paraşütü sporunun Manisa'da yaygın olarak yapıldığını belirterek, "Türk Hava Kurumu'nun Sportif Havacılık Kulübü sayesinde bu sporu sevdirmeye, yaymaya ve gençleri de bu işe özendirmeye çalışıyoruz. Avrupa'da her yerde yapıyorlar. Bu bizde de yapılması gereken bir şey. Herkesin bunu tatması lazım. Abant'ın korkunç güzel bir doğası var. sadece havadan eğil, yerden de buraya gelen insanlar bu doğanın zevkini tadıp tekrar tekrar gelmek istiyorlar" dedi.
banner5

Yorum Gönder

@name x