6 yıl önce işlenen cinayette yeni delillere ulaşıldı
banner40

banner39

6 yıl önce işlenen cinayette yeni delillere ulaşıldı

15 Ocak 2014 Çarşamba 10:06

Yaklaşık 6 yıl önce boğazı kesilerek öldürülen 14 yaşındaki lise öğrencisi Yeliz Özdoğru cinayetiyle ilgili çalışma yürüten güvenlik güçleri, yeni delillere ulaştı

6 yıl önce işlenen cinayette yeni delillere ulaşıldı
Sinop'ta yaklaşık 6 yıl önce boğazı kesilerek öldürülen 14 yaşındaki lise öğrencisi Yeliz Özdoğru cinayetiyle ilgili çalışma yürüten güvenlik güçleri, yeni delillere ulaştı.
Sinop'un Uzungürgen köyünde 2008 yılı mart ayında meydana gelen olayda, kursa gitmek için evden ayrılan lise birinci sınıf öğrencisi Yeliz Özdoğru (14) akşam eve gelmemiş, haber verilen jandarma bir hafta sonra Yeliz'in cesedini köyde boş bir arazide bulmuştu. Boğazı kesilerek öldürüldüğü saptanan Yeliz Özdoğru'nun tırnak aralarında deri ve saç örnekleri bulunmuş, yöre sakinlerinden bir kadın olayda kullanılan bıçağı bulup jandarmaya getirmişti.

Olaydan yaklaşık 2 ay sonra zanlı olduğu iddiasıyla jandarma ekiplerince İstanbul'da gözaltına alınan Kurtuluş E. tutuklanmış ancak daha sonra yargılandığı mahkemece tahliye edilmişti.

Olaya ilişkin çalışma yürüten ve yeni delillere ulaşan jandarma ile polis ekipleri, olayın yaşandığı Uzungürgen köyünde dedektörlerle araştırma yaptı. Jandarma ve polis ekiplerinin olay yerinde Yeliz Özdoğrunun öldürülmesiyle ilgili yeni ipuçlarına ulaştığı öğrenildi. 

- "Olay kapanacak diye çok korktum"

Anne Nuriye Özdoğru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmalardan memnuniyet duyduğunu belirterek, kızının katilinin bir an önce bulunmasını istedi.

"Çocuğumun kanı yerde kalmasın, olay kapanacak diye çok korktum" diyerek gözyaşı döken anne Özdoğru, "Katil veya katillerin bulunarak adalete teslim edilmesini istiyorum. Çocuğumun katili ortaya çıksın. Allah'tan bunu diliyorum. Elini kolunu sallayarak dolaşmasın, benim kaç tane daha çocuğum var. Okula gidiyorlar, gözlerim sürekli arkalarında. Onların başına da bir şey gelir diye aklım çıkıyor" diye konuştu.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x