Düzce Üniversitesi Ormancılık Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerden oluşan ekip Bölge Müdürlüğümüz Düzce Orman İşletme Müdürlüğüne teknik gezi düzenledi.
Teknik gezi ekibine öğleden önce, Düzce Orman İşletme Müdürlüğü personeli tarafından, orman yangınlarının çıkış nedenleri, yangınların yayılma dinamikleri ve müdahale yöntemleri hakkında bilgiler aktarıldı. Arazözlerin çalışma prensipleri, hortum serme, su püskürtme ve yangın alanında güvenli hareket etme konuları da öğrencilere anlatıldı. Ayrıca, yangın söndürme sırt pompaları, damperli su tankerleri, yangın baltaları ve kürek gibi el aletlerinin, doğru kullanımı uygulamalı olarak gösterildi. Yangın söndürmeyle ilgili tatbikat sonrası öğleden önceki etkinlik sona erdi.
Öğleden sonra Düzce Orman İşletme Müdürlüğü Aksu Orman İşletme Şefliği 46 nolu bölmede çam kese böceği ile mücadelede etkili bir yöntem olan biyolojik mücadele kapsamında adacık yapımı konusu ziyaretçilere anlatıldı. Teorik bilgiler aktarılırken, uygulamalı anlatım yapılarak adacıkların işlevi ve yapım süreci detaylı şekilde paylaşıldı.
OGM BOLU ORMAN