Bölgenin en büyük ve modern tesislerinden biri olan, Halk Et Kombinasında kurbanlıklarını kestirmek isteyen vatandaşlar 9 Mayıs 2025 Cuma gününden itibaren https://kurban.corum.bel.tradresi üzerinden kurban bağışlarını yapabilecekler.
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, 5 yıldır devam eden Online Kurban kesim randevu sisteminin 9 Mayıs 2025 Cuma günü açılacağını duyurdu.Çorum Belediyesi Halk Et Kombinasının kurban bayramı boyunca hizmet vereceğini açıklayan Çöplü; “Büyükbaş kurbanlıklarını Halk Et Kombinasında kestirmek isteyen vatandaşlar https://kurban.corum.bel.tradresine giriş yapıp sisteme kayıt olarak; hangi gün ve hangi saatte kurbanını kestireceğini belirleyebilecekler.” dedi.
Veteriner Hekim Kontrolünde, Modern ve Hijyenik Ortamda Kesimler Yapılıyor
Halk EtKombinasında yapılan kesimler hakkında bilgi veren Çöplü, “Mezbahamızda kesimler hijyenik ortamda Veteriner Hekim Kontrolünde, deneyimli personelimizle, gelişmiş teknolojik araçlardan faydalanılarak, İslami usullere riayet edilerek yapılıyor. Kurban Bayramı süresince mezbahamızda Bayramın 1. günü sadece büyükbaş hayvan kesimi yapılacak, bayramın 2. ve 3. gününde ise hem büyükbaş hem de küçükbaş kurban kesimi yapılacak. Vatandaşlarımız9 Mayıs 2025 Cuma gününden itibaren onlinekurban kesim sistemimizekayıt yaptırarak, büyükbaş kurbanlıkları için “Randevu Al” kısmına girdikten sonra burada “paylamalı” ya da “paylamasız” olarak sıralarını alabilecekler. Kurban kesim sıralarında“paylamalı” kesimi seçenler hisse sayısını, tarih ve sırasınıseçerekkesim sırasını alırken, yine “Randevu Al” kısmında “paylamasız” kısmınıseçenler tarih ve sırasını girerekkesim sırasını alabilecekler. “Paylamalı” sıra alanlara kurbanlıkları, girmiş oldukları hisse sayısına göre paylanmış olarak aynı gün içinde teslim edilirken, “paylamasız” sıra alanlara ise, kurbanlıkları 4 veya 6 parçaya bölünüp karkas olarak hemen kesim sonrası teslim edilecek.Vatandaşlarımızın Online Kurban Randevu sistemimize kayıt yaptırabilmeleri için kendi kimlik bilgileri dışında, 2 hissedarının da isim, soy isim, TC.kimlik numaraları, gün, ay ve yıl olarak doğum tarihleri ilehissedarlarının telefon numaralarını da hazırda bulundurmaları gerekmektedir. Kurban Bayramının 1. Günü 1-150 arasında kurban kesim sırası alanların, kurbanlıklarını 5 Haziran 2025Perşembe (Arefe) günü saat15:00’akadar Halk Et Kombinamıza getirmeleri gerekmektedir. Kurbanını Halk Et Kombinamızda kestirmek isteyen vatandaşlarımızonline olarak kesim sırasını alarak, gönül rahatlığıylakurbanlıklarını mezbahanemize getirebilir.” diye konuştu.
Kurban Kesim Yeri:
Çorum Belediyesi Halk Et Kombinası
Ulukavak Mah. İskilip Yolu 4. Km. No:120-1 ÇORUM
(Çorum Belediyesi Hayvan Pazarı Yanı)
Bilgi İçin: +90 552 743 19 19
Çorum Belediyesi