Artvin’de vahşi depolamanın yol açtığı çevresel sorunların ortadan kaldırılması ve sürdürülebilir bir katı atık yönetim altyapısının oluşturulması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, Belediye Başkanımız ve aynı zamanda Çoruh Havzası Kalkınma Birliği (ÇOKAB) Başkanı Sayın Bilgehan Erdem’e bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.
Bir önceki ÇOKAB toplantısında, Artvin Çoruh Üniversitesi’nden katı atık düzenli depolama tesisi için yer seçimi konusunda danışmanlık hizmeti alınmasına karar verilmişti. Bu karar doğrultusunda yürütülen analiz çalışmalarının sonuçları Başkanımız Sayın Erdem’e sunuldu.
Prof. Dr. Halil Akıncı ve Dr. Öğr. Üyesi Kazım Onur Demiraslan tarafından gerçekleştirilen sunumda; teknik, çevresel ve bilimsel kriterler çerçevesinde yapılan yer seçimi analizleri ile belirlenen alternatif alanlara ilişkin detaylı bilgiler paylaşıldı.
Bilimsel veriler ışığında sürdürülen bu çalışmalarla, Artvin genelinde çevreye duyarlı, planlı ve sürdürülebilir bir atık yönetim sisteminin hayata geçirilmesi hedeflenmektedir.
ARTVİN BELEDİYESİ

