Çorum'daki leblebiciler denetlendi
banner40

banner39

Çorum'daki leblebiciler denetlendi

11 Temmuz 2019 Perşembe 16:45

Çorum'da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile zabıta ekipleri, tatil sezonu nedeniyle yoğunluk yaşanan Samsun-Ankara kara yolundaki leblebi dükkanlarını denetledi.

Çorum'daki leblebiciler denetlendi

Meşhur Çorum leblebisinin vatandaşlara hijyenik şartlarda sunulmasını sağlamak amacıyla gerçekleşen ortak denetimde işletme temsilcileri, genel temizlik ve hijyenik koşullarının yanı sıra gramaj, ambalajlama tarihleri, fiyatlandırma gibi konularda incelendi. 

Denetimlerde kurallara uymayan işletmeler uyarılarak, aksak hususların düzeltilmesi için bir sonraki denetime kadar süre tanındı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, işletmelerin cezai işleme maruz kalmamak için kurallara uygun davranması gerektiğini belirtti.

Denetimlerin devam edeceğini dile getiren Sarı, "Tüketici sağlığının korunması için kasap, market, pastane ve lokanta gibi işletmelere denetimler ilerleyen günlerde sürecektir. En iyi denetçinin tüketicinin kendisi olduğu anlayışıyla etkin ve yeterli gıda denetimi yapılmasına katkı sağlamak için karşılaşılan olumsuzlukların Alo 174 Gıda Hattını arayarak ihbar edilmesi önem arz etmektedir." dedi.


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x