ÜDİK zirvesinde Putin’den turizm yılı teklifi
banner40

banner39

ÜDİK zirvesinde Putin’den turizm yılı teklifi

22 Kasım 2013 Cuma 13:11

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki ülke arasında ortak bakanlar kurulu gibi çalışan Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısı için bulunduğu St. Petersburg’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le heyetler arası görüşme yaptı.

ÜDİK zirvesinde Putin’den turizm yılı teklifi
St.Petersburg’da 4. toplantısını yaptıklarını kaydeden Rusya Devlet Başkanı Putin, turizm alanında önemli gelişmelerin olduğunu, önümüzdeki yıllarda Türkiye’de Rusya turizm ve Rusya’da da Türkiye turizm yılı yapılması teklifinde bulundu. Rusya’dan Türkiye’ye giden Rus turist sayısının 2013’te 4 milyonu geçmesi bekleniyor.

Rusya ve Türkiye’nin bazı konularda farklı görüşleri olduğunu, ancak bu ayrılıkların ilişkilerde zorluklar yaşanmasına yol açmadığını belirtti. Putin iki ülke arasında ÜDİK bünyesi altında oluşturulan iki ülke dışişleri bakanlarının başkanlıklarını yaptığı “Ortak Stratejik Planlama Grubu” sayesinde ilişkilerde sorun yaşanmadığını belirtti.

ÜDİK alt gruplarından Rusya-Türkiye Hükümetler arası Karma Ekonomik Komisyonu’nun da (KEK) ekonomik ilişkilerini yönlendirdiğini kaydeden Putin, Türkiye’nin dış politikada önemli partnerler arasında olduğunu ve dış ticarette 7. sırada olduğunu belirtti. Putin, Türkiye’nin de dış ekonomik partner açısından Rusya’nın 2. olduğunu söyledi.

Putin, Rusya ve Türkiye arasında toplam ticaret hacminin arttığını, 2012’de 34 milyar doları aştığını vurguladı. Rus lider küresel sorunlardan kaynaklanan nedenlerle 2013’ün ilk dokuz ayında ticari ilişkilerin yüzde 7 gerilediğini hatırlattı. Putin’e göre geri gidiş kısa süreli ve sistematik değil.
CİHAN
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x