Türkiye ile Rusya arasında fark yeniden 2 saat
banner40

banner39

Türkiye ile Rusya arasında fark yeniden 2 saat

27 Ekim 2013 Pazar 12:20

Gün ışığından daha fazla yararlanmak için 31 Mart Pazar günü başlayan yaz saati uygulaması bugün sona erdi. Türkiye ve birçok Avrupa ülkesi saatlerini 04.00’da bir saat geri aldı. Yaz saati uygulamasından vazgeçen Rusya’nın herhangi...

Türkiye ile Rusya arasında fark yeniden 2 saat
Gün ışığından daha fazla yararlanmak için 31 Mart Pazar günü başlayan yaz saati uygulaması bugün sona erdi. Türkiye ve birçok Avrupa ülkesi saatlerini 04.00’da bir saat geri aldı.

Yaz saati uygulamasından vazgeçen Rusya’nın herhangi bir değişiklik yapmaması ise Türkiye ile yaz aylarında 1 saat olan farkın kış aylarında 2 saate çıkmasına sebep oldu.

Avrupa ülkeleriyle eş zamanlı olarak yapılan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın önerisi ile ileri veya geri saat uygulamasına her yılın Mart ve Ekim ayının son pazar günü başlanıyor.

Rusya ise geçtiğimiz Mart 2011’den itibaren doğu ile batı arasında 11 saatlik zaman dilimini 9'a indirerek yaz saati uygulamasını terk ettiğini duyurdu. Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev 1981'den bu yana yürürlükte olan yaz saati ile ilgili uygulamanın Ekim'in son haftası pazar gününden itibaren kaldırılacağını söylemişti.

Kışa saatleri 1 saat geri almadan girecek Moskova GMT'den tüm yıl boyunca 4 saat ileride olacak. Türkiye ile Moskova arasındaki zaman farkı da 2 saate çıkacak.

Saat değişikliğinin stres ve bir kısım biyolojik hastalıklara neden olduğunu ifade eden Rusya Devlet Başkanı, "Bu sonbahardan itibaren bu uygulamanın iptal edilmesine karar verdim." şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Medvedev değişmeyen zaman uygulamasının insanların üzerinde daha pozitif etkisi olacağını savunuyor.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x