Türk Çayı, Rusya Federasyonu'nda Tanıtıldı
banner40

banner39

Türk Çayı, Rusya Federasyonu'nda Tanıtıldı

23 Eylül 2013 Pazartesi 18:48

DKİB Başkanı Gürdoğan: "Bu fırsatın bir an önce değerlendirilmesi ile dünyanın en büyük çay ithalatçısı olan Rusya pazarında yer almamızın önü açılacaktır"

Türk Çayı, Rusya Federasyonu'nda Tanıtıldı
 Türk çayı, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) tarafından yürütülen ve Ekonomi Bakanlıklarının Koordinasyonundaki Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) kapsamında Moskova'da düzenlenen World Food Moscow (WFM) 2013 Uluslararası Genel Gıda Fuarı'nda tanıtıldı. 

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Moskova'daki fuar süresince Türk çayına gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu söyledi. 

Özellikle Rus turistlerin Türkiye'ye yaptıkları turistik ziyaretlerde Türk çayını tatma fırsatı bulduklarını ve kendi ülkelerinde market raflarında görmek istediklerini ifade eden Gürdoğan, "Bu, Türk çayı için büyük bir fırsattır. Bu fırsatın bir an önce değerlendirilmesi ile dünyanın en büyük çay  ithalatçısı olan Rusya pazarında yer almamızın önü açılacaktır" dedi. 

Gürdoğan, fuar süresince Moskova piyasasında yaptıkları incelemelerde görüştükleri Rus çay ithalatçı, imalatçı ve pazarlamacıların tamamının Türk çayına olumlu baktıklarını da gözlemlediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti : 

 "Bu kişiler, Türk çayının piyasada yer alması için sürekli tedarik zincirinin olması, Rus tüketici tercihlerine uygun çeşit ve ambalaj türlerinin geliştirilmesi halinde Türk çay imalatçısı firmalarla bağlantı kurmaya hazır olduklarını heyetimize ifade ettiler. Özellikle Türk çayının yetişme ve işleme süreçlerindeki doğallığının, hiçbir katkı içermemesinin ürün kalitesini ön plana çıkarması yanında halen Rusya piyasası için ithal edilen çayların ülkemize nazaran çok daha uzak mesafede yer alan ülkelerden ithal edilmesinin yol açtığı lojistik maliyetlerinin yüksekliği, ülkemizi avantajlı konuma yükseltmektedir. Fuarda yer alan firmalarımızın yaptığı görüşmeler doğrultusunda alınan taleplerle ilgili detaylı değerlendirmelerin yapılması, ülkemize davet edilen Rus ithalatçı firmalarla yapılacak görüşmeler akabinde Rusya'ya çay ihracatımızın başlayacağını ümit ediyoruz. Bunun için projede yer alan firmalarımızla değerlendirme  yaparak, belirleyeceğimiz strateji doğrultusunda firmalarımızın Rusya'ya çay ihracatına başlamalarının önünün açılacağına inanıyoruz ." 

Öte yandan Gürdoğan, görüştüğü Moskova Büyükelçisi Aydın Adnan'a bölgenin dış ticareti ve projeye yönelik bilgi verdiğini, Moskova Büyükelçiliği Gümrük Müşaviri Recai Şen ile Rusya Federasyonu ve Türkiye arasındaki "yeşil hat" konusunda toplantı yaptıklarını kaydetti.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x