TİKA’dan Kazak mali polisine teknik destek
banner40

banner39

TİKA’dan Kazak mali polisine teknik destek

13 Eylül 2013 Cuma 15:39

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı(TİKA), Kazakistan'da Mali Polis Akademisi’nin bilişim altyapısının geliştirilmesi için yeni bilgisayar laboratuvarı açtı.TİKA Kazakistan Koordinatörlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü...

TİKA’dan Kazak mali polisine teknik destek
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı(TİKA), Kazakistan'da Mali Polis Akademisi’nin bilişim altyapısının geliştirilmesi için yeni bilgisayar laboratuvarı açtı.
TİKA Kazakistan Koordinatörlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde

2012 yılı sonunda Mali Polis Akademisi’nden bir heyetin Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında söz konusu laburavatuarın kurulmasının kararlaştırıldığı öğrenildi. Bu çerçevede TİKA, Astana’da faaliyet gösteren ve 500 öğrencisi bulunan akademiye modern bir bilgisayar sınıfı kurma kararı aldı. Proje kapsamında labaratuvara 30 bilgisayar ve öğrencilerin uzaktan eğitim almasına imkan sağlayan 6 çekirdekli yüksek kapasiteli Platonus programı kuruldu. Merkezin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan
Astana Mali Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Albay Sarkıtbek Moldabayev, Kazakistan’ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olan Türkiye’nin herzaman Kazakistan’a yardımda bulunduğunu ifade etti. Başka ülkelere nazaran dili, dini ve gelenekleriyle kendilerine en yakın ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Moldabayev, TİKA yöneticilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
Türkiye’nin Kazakistan Büyükelçisi Ömer Burhan Tüzel ise yaptığı konuşmada iki ülke arasındaki ilişkilerin Staratejik Ortaklık seviyesine geldiğini ve günden güne de her alanda gelişerek devam ettiğini söyledi. Türkiye’nin konum itibarıyla bulunduğu coğrafyada ekonomik ve sosyal alanlarda edindiği tecrübeyi Kazak kardeşlerine paylaşmaya her zaman hazır olduklarını kaydeden Tüzel, her konuda işbirliğine açık olduklarını aktardı.

TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er de yaptığı konuşmada bağımsızlığını kazanan Türki Cumhuriyetleri’ne teknik destek vermek maksadıyla kurulan TİKA’nın bugün 30’dan fazla ülkede faaliyet gösterdiğini ifade etti.
Yeni açılan merkezin kurdelesini kesen Büyükelçi ve beraberindeki heyet, akademinin çalışması hakkında bilgi aldı. Mali Polis Akademisi Başkanı Moldabayev, Büyükelçi Tüzel’e bir de sürpriz yaptı. Akademi öğrencileri düzenlenen geçit töreninde Büyükelçi Tüzel’i selamladı.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x