St. Petersburg zirvesi muhtemel Suriye operasyonu gölgesinde başlıyor
banner40

banner39

St. Petersburg zirvesi muhtemel Suriye operasyonu gölgesinde başlıyor

05 Eylül 2013 Perşembe 13:18

Dünyanın gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerini bir araya getiren G20 zirvesi St. Petersburg’da başlıyor. Ev sahibi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin TSİ 15'te misafirlerini resmi törenle karşılayacak. Daha sonra Putin'in açış konuşmasıyla...

St. Petersburg zirvesi muhtemel Suriye operasyonu gölgesinde başlıyor
Dünyanın gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerini bir araya getiren G20 zirvesi St. Petersburg’da başlıyor. Ev sahibi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin TSİ 15'te misafirlerini resmi törenle karşılayacak. Daha sonra Putin'in açış konuşmasıyla ilk çalışma toplantısı başlayacak. İki günlük zirve çerçevesinde liderler ikili görüşme imkanları bulacak.

Polis ve asker tarafından güvenlik çemberine alınan Strelna kasabasına ulaşım heyet ve basın mensupları için sadece deniz yolu ile sağlanıyor. Liderler karayolu ile zirve merkezine geliyor. Liderlerin güveni inişini sağlamak için Pulkova havalimanı hava trafiğine kapatılırken, kortejler şehir merkezinde yoğun trafiğe neden oluyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da şehir merkezinde Crowne Plaza’da Singapur başbakanı ile görüşmesinin ardından zirve merkezine gelecek. İlk görüşmeyi Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile yapacak. Erdoğan’ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile ikili görüşmelerde bulunması bekleniyor. Erdoğan’ın Putin ve ABD Başkanı Barack Obama ile ikili görüşmeleri ise henüz netleşmedi.

Resmi gündem istikrarlı büyüme, istihdam ve vergi adaleti gibi ekonomik konular olsa da Suriye’ye yapılması öngörülen askeri operasyon tüm liderlerin gündeminde. Rusya, Çin’le birlikte BRICS ülkeleri çerçevesinde Suriye operasyonuna karşı ortak bir tutum belirlemeye çalışıyor.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x