Saraybosna okullarında Türkçe seçmeli ders olacak
banner40

banner39

Saraybosna okullarında Türkçe seçmeli ders olacak

10 Eylül 2013 Salı 16:40

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da ilk ve orta dereceli dokuz okulda Türkçe ikinci yabancı dil olarak seçmeli okutulacak. Konuyla ilgili protokol Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Rabia Bozkurt ile Saraybosna Kantonu Eğitim Bakanı Damir...

Saraybosna okullarında Türkçe seçmeli ders olacak
Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da ilk ve orta dereceli dokuz okulda Türkçe ikinci yabancı dil olarak seçmeli okutulacak. Konuyla ilgili protokol Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Rabia Bozkurt ile Saraybosna Kantonu Eğitim Bakanı Damir Maryanoviç arasında imzalandı.

İmza törenine katılan Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, Türkçenin yabancı dil olarak, Arapçadan bile daha fazla konuşulduğunu yurtdışına çıkınca öğrendiğini kaydetti. Yıldız, "Bosna-Hersekli çocuklara ve öğrencilere böyle bir fırsatın verilmesine vesile olmak bütün Türk diplomatlar için onurdur." dedi.

Bakan Damir Maryanoviç ise insanların ne kadar dil bilirlerse o kadar zenginleştiklerine dikkat çekti ve, "Saraybosna Kantonu olarak bu projeyi kabul eden belki beşinci ya da altıncı kantonu olduk ama güzel projeler için hiçbir zaman geç değil. Türk büyükelçiye verdiği destekten ötürü minnettarız." dedi.

Boşnak anne ve ninelerin, çocukları severken Türkçe 'cennet gibi kokuyorsun' dediklerin aktaran Rabia Bozkurt ise "Sekiz bin beş yüz yıllık yazılı geçmişe sahip bilim, sanat ve kültür dili olan Türkçemizin Bosna'nın bir kantonunda daha okullarda öğretilmeye hazur. İki kültür arasındaki kopukluğu inşallah bu eğitimle gidereceğiz." diye konuştu.

Bosna-Heresk'in bazı kantonlarında Türkçe dili seçmeli dersi olarak daha önceden verildi. Hersek-Neretva, Bosna-Podrinye ve Zenitsa-Doboy kantonunun 70 okulunda yaklaşık 2 bin 600 kadar öğrenci Türkçe dil dersini aldı. Bu yıl Saraybosna ve Orta Bosna kantonunda yaklaşık 850 öğrencinin Türkçe dili eğitim alması planlanıyor.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x