Rusya’nın uzak doğu sahilinde 5 ölü gri balina bulundu
banner40

banner39

Rusya’nın uzak doğu sahilinde 5 ölü gri balina bulundu

05 Kasım 2013 Salı 11:28

Rusya’nın uzak doğu bölgesinde sabah saatlerinde balıkçılar kıyıya vurmuş 5 adet nesilleri tükenmekte olan gri balina ile karşılaştı.Rusya sivil toplum örgütü Memeli Deniz Hayvanları Konseyi Başkan Yardımcısı Andrey Boltunov Ria Novosti’ye...

Rusya’nın uzak doğu sahilinde 5 ölü gri balina bulundu
Rusya’nın uzak doğu bölgesinde sabah saatlerinde balıkçılar kıyıya vurmuş 5 adet nesilleri tükenmekte olan gri balina ile karşılaştı.

Rusya sivil toplum örgütü Memeli Deniz Hayvanları Konseyi Başkan Yardımcısı Andrey Boltunov Ria Novosti’ye yaptığı açıklamada, “Tüm gri balina ölümlerini kayıt altına almamız gerekiyor. Gri balinalar kırmızı liste ile nesilleri koruma altında. Kazanın nedeni ile ilgili araştırmalarımız sürüyor…” dedi.

Eylül ayında da Rus bilim adamları Çukotka sahillerine vuran 10 gri balinanın ölüm nedenleri ile ilgili araştırma yapmış, ancak herhangi bir sonuca ulaşamamışlardı.

Balinaların bulunduğu sahile çok sayıda kutup ayısı beslenmek için gelmeye başladı. Dünya Vahşi Yaşam Vakfı’ndan Vitor Nikiforov yerli halkı ayıların muhtemel saldırılarına karşı uyardı.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x