Rusya’da Türk gönüllülerden kimsesiz çocuklara yardım
banner40

banner39

Rusya’da Türk gönüllülerden kimsesiz çocuklara yardım

26 Kasım 2013 Salı 10:18

Rusya'nın St. Petersburg şehrinde faaliyet gösteren Uluslararası Kadınlar Kulubü, Leningrad bölgesinde yaşayan kimsesiz çocuk ve fakir kadınlara yönelik yardım kermesi düzenlendi. Birçok ülke temsilciliğinin destek verdiği organizasyona,...

Rusya’da Türk gönüllülerden kimsesiz çocuklara yardım
Rusya'nın St. Petersburg şehrinde faaliyet gösteren Uluslararası Kadınlar Kulubü, Leningrad bölgesinde yaşayan kimsesiz çocuk ve fakir kadınlara yönelik yardım kermesi düzenlendi. Birçok ülke temsilciliğinin destek verdiği organizasyona, Türkiye'nin St. Petersburg Başkonsolosluğu, Türk firmalar ve ev kadınları da aktif destek sağladı.

St. Petersburg’daki Astoria Otel’de organize edilen yardım kermesine her ülke, kendi yöresine özgü yemek, pasta çeşitleri ve içeceklerle katıldı. Ayrıca, kermeste gönüllüler tarafından toplanan ikinci el eşyalar da satışa sunuldu.

Kermesle ilgili Cihan Haber Ajansına (Cihan) konuşan Kermes organizatörlerinden Selen Koçak, kermesin her yıl kasım ayının son Pazar günü yılbaşından önce gerçekleştirildiğini söyledi. Kermeste oldukça ciddi miktarda para toplandığını ifade eden Koçak, “Her ülkenin değişik şekilde katılımları bulunmaktadır. İsviçre değişik şekilde çikolatalarıyla, saatleriyle, Finlandiya değişik Ginger house’larıyla her ülke kendine özgü bir takım etkinliklerde bulunuyor." dedi.

TÜRK EV HANIMLARINDAN KERMESE DESTEK

Türkiye'ye ait masanın yiyeceklerle ön plana çıktığını kaydeden kermes organizatörü, şehirde faaliyet gösteren birçok Türk firmasının da karşılıksız olarak kermese yardım yaptığını vurguladı. Koçak sözlerine şu şekilde devam etti: “Bunun dışında Türk bayanlar kendi çabamızla hazırladığımız Adana köfte, biz bunları lavaşa sardık, o şekilde sunum yaptık. Kısır, mercimek köftesi, patates salatası, Türklerin geleneksel hazırlanabileceği börek, ıspanaklı, kıymalı, peynirli olmak üzere. Değişik şekillerde sattık ve çok beğeniliyor. Yaprak sarmamız çok beğeniliyor. Her sene bu şekilde ciddi bir kar elde ediyoruz ve bu kimsesiz çocuklara gidiyor.”

ST. PETERSBURG KONSOLOSLUĞUNDAN AKTİF DESTEK

Kermese ayrıca, St. Petersburg Başkonsolosu Tanju Bilgiç ve Ticaret Ataşesi Dilek Doğruer aktif olarak destek verdi. Palyaçoların çocukları eğlendirdiği kermeste ayrıca, yapılan çekilişle bir çok kişi ücretsiz kurs kazanma imkanı buldu.

DERNEĞE SADECE ULUSLARARASI PASAPORTU OLANLAR KABUL EDİLİYOR

Kermese 13 ülke temsilciliği ve 9 hayır kurumu katılırken, birçok kuruluş verdikleri promosyonlarla kermese destek oldu.17 yıldır faaliyet gösteren Uluslararası Kadınlar Kulübü, derneğe üye olarak sadece uluslararası pasaport taşıyanları ve özellikle İngilizce konuşanları kabul ediyor. Derneğin geçtiğimiz yıl yaptığı kermeste 1,3 milyon ruble (40 bin dolar) para toplanmıştı.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x