Rusya, Suriye’de kimyasal silahların kontrolü ile ilgili planı açıklayacak
banner40

banner39

Rusya, Suriye’de kimyasal silahların kontrolü ile ilgili planı açıklayacak

10 Eylül 2013 Salı 13:16

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’nin sahip olduğu kimyasal silahların uluslar arası kontrole devri ile ilgili en verimli bir plan konusunda çalıştıklarını, yakın zamanda bunu açıklayacaklarını söyledi.Libya Dışişleri Bakanı...

Rusya, Suriye’de kimyasal silahların kontrolü ile ilgili planı açıklayacak
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’nin sahip olduğu kimyasal silahların uluslar arası kontrole devri ile ilgili en verimli bir plan konusunda çalıştıklarını, yakın zamanda bunu açıklayacaklarını söyledi.

Libya Dışişleri Bakanı Muhammed Abdülaziz’le görüşmesi sonrası düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, “Rusya verimli, şeffaf ve net bir plan üzerinde çalışıyor. Şu an Suriye yönetimi ile diyalog halindeyiz. Ortaya çıkacak yaklaşımı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, BM Genel Sekreterliği ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü ile değerlendireceğiz.” dedi.

Lavrov, dün Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’la görüşmesinde Suriye’de kimyasal silahların uluslar arası kontrole devredilmesi, imha edilmesi konusunda öneride bulunduklarını ve Suriye’den Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütüne de üye olmasını önerdiklerini ifade etmişti.

GİRİŞİM RUSYA VE ABD’NİN

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Suriye’de kimyasal silahların uluslararası kontrole devredilmesi ile ilgili girişimin Rusya ve ABD’nin ortak yaklaşımı olduğunu söyledi.

Lavrov, “Suriye’de kimyasal silahların uluslar arası kontrole devredilmesi sadece Rusya’nın önerisi değil. Amerikalı meslektaşlarımla görüşmelerimizde ve John Kerry’nin kimyasal silahların devrinin askeri müdahaleyi önleyeceği yönündeki açıklamalarında ortaya çıktı.” dedi.

RUSYA BM DENETÇİLERİNİN SURİYE’YE DÖNMESİNİ İSTİYOR

Rusya’nın ortaya koyduğu girişimin kimyasal silahların kullanımı ile ilgili önceki değerlendirmelerin onayı anlamına gelmediğini kaydeden Lavrov, Birleşmiş Milletler uzmanlarının Suriye’ye dönmeleri ve daha önce belirlenen çalışmalarını tamamlamaları gerektiğini söyledi.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x