New York'tan cadılar geçti
banner40

banner39

New York'tan cadılar geçti

01 Kasım 2013 Cuma 09:11

ABD’nin New York şehrinde Cadılar Bayramı (Halloween) festival havasında kutlandı. Her yıl 31 Ekim’de kutlanan Cadılar Bayramı için New York’ta düzenlenen geçit töreni renkli görüntülere sahne oldu. Bu yıl 40.’sı düzenlenen etkinlikte...

New York'tan cadılar geçti
ABD’nin New York şehrinde Cadılar Bayramı (Halloween) festival havasında kutlandı. Her yıl 31 Ekim’de kutlanan Cadılar Bayramı için New York’ta düzenlenen geçit töreni renkli görüntülere sahne oldu. Bu yıl 40.’sı düzenlenen etkinlikte birbirinden ilginç kostüm giyen dans grupları ve sanatçılar adeta şov yaptı. Geçit törenini seyretmek için alana gelen halk ise yağmura rağmen gösteriyi büyük ilgiyle izledi. Geçen yılki kutlama töreni Sandy Kasırgası nedeniyle iptal edilmişti. Bu yıl ise yaklaşık 50 bin dolar harcanarak yapılan organizasyon Amerikan’ın en büyük Cadı Bayramı geçit töreni olarak kabul ediliyor. New York şehir merkezindeki Spring Sokağı ile 6.Cadde'de başlayan tören, 16.Sokakta sona erdi. Korku film karakterlerinden oluşan kostümler ise seyircilerin büyük ilgisini çekti. Çocukların ise çizgi film karekterlerine ilgi gösterdi.

EVLERİN ÖNÜ KURU KAFALARLA SÜSLENDİ
Ekim ayının girmesi ile evlerinin önünü, örümcek, kuru kafa ve hayalet gibi korkunç temalarla süsleyen Amerikalılar ise, Cadılar Bayram’ı akşamı çocuklara şeker dağıttı. Çocuklar, ellerinde kovalarıyla kapı kapı gezerek şeker topladı.

CADILAR BAYRAMI’NDA 6.9 MİLYAR DOLAR HARCANIYOR

Cadılar Bayramı hazırlıklarına yaklaşık bir ay öncesinden başlayan Amerikalılar yaklaşık 6.9 milyar dolar harcıyor. Ulusal Perakende Federasyonu (NRF) tarafından yapılan ankete göre, evlerin süslenmesinden, çocuklara ve yetişkinlere alınan kostümlere kadar toplam 6.9 milyar dolar harcanması bekleniyor.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x