Meteoroloji: Türkiye Yağışlı Havanın Etkisi Altına Giriyor
banner40

banner39

Meteoroloji: Türkiye Yağışlı Havanın Etkisi Altına Giriyor

17 Ekim 2013 Perşembe 12:14

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye bugün yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girecek.

Meteoroloji: Türkiye Yağışlı Havanın Etkisi Altına Giriyor
 Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara ile Kuzey Ege sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçerken, yağışlar akşam saatlerinden itibaren İstanbul ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olacak. Rüzgar ise, perşembe İç ve batı bölgelerde güneyli yönlerden kuvvetlice yağışla birlikte yer yer kuvvetli olarak esecek. Hava sıcaklığının yarın batı bölgelerde, Cuma ve Cumartesi günü ülke genelinde hissedilir derecede (6 ila 12) derece azalması da bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Meteoroloji'ye göre yarından itibaren Kurban Bayramı tatilinin sonuna kadar Türkiye'de hava durumu şu şekilde olacak:

"-Perşembe Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'in sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de kuvvetli Güney Ege ve Batı Akdeniz'in batısında yer yer çok kuvvetli olarak görülmesi bekleniyor.

İÇ Anadolu'DA YAĞIŞIN ETKİSİNE GİRİYOR

-Cuma Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Malatya, Elazığ, Tunceli, Gaziantep, Kilis, Adıyaman çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Batı Karadeniz, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olarak görülmesi bekleniyor.

DOĞU BÖLGELERDE YAĞIŞTAN ETKİLENECEK

-Cumartesi Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Kütahya, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Bitlis, Siirt ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olarak görülmesi bekleniyor.

SİS GÖRÜLECEK

-Pazar Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak Yağmurlu, Marmara'nın güneyi, Ege, Göller yöresi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun batısında sabah saatlerinde sis görülecek."
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x