Kuzey Kore'deki serbest bölge tekrar faaliyete geçecek
banner40

banner39

Kuzey Kore'deki serbest bölge tekrar faaliyete geçecek

10 Eylül 2013 Salı 13:21

Güney Koreli ve Kuzey Koreli heyet, Keasong Sanayi Bölgesi’nin terkar faaliyete geçirilmesi üzerine görüşme yaptı. Görüşmelerin çok olumlu geçtiği ifade edildi.Güney Koreli yatırımcılar tarafından Kuzey Kore’de kurulan Keasong Sanayi...

Kuzey Kore'deki serbest bölge tekrar faaliyete geçecek
Güney Koreli ve Kuzey Koreli heyet, Keasong Sanayi Bölgesi’nin terkar faaliyete geçirilmesi üzerine görüşme yaptı. Görüşmelerin çok olumlu geçtiği ifade edildi.

Güney Koreli yatırımcılar tarafından Kuzey Kore’de kurulan Keasong Sanayi Bölgesi’nin durumu iki ülke arasında hala ana gündem maddesini oluşturuyor. Bugün başkent Seul’den yola çıkan Güney Koreli heyet, saat 10.00 sularında Keasong’da Güney-Kuzey Ortak Komisyonu’nda Kuzey Koreli heyetle bir araya geldi.

Yapılan görüşmede Keasong Sanayi Bölgesi’nin tekrar faaliyete geçmesi için gerekli ön hazırlıklar ele alında. Alınan bilgiye göre, görüşmede iki heyet arasındaki görüş farklılıklarının çok da büyük olmadığı bildirildi. Varılan ortak kararla bugünden sonra 30 kadar Güney Koreli yetkilinin, yaklaşık 5 aydır makinelerin durduğu bölgede bazı ön hazırlıklıklar yapacağı aktarıldı.

Yapılan görüşmede, bölgeye tekrar müdahalenin engellemesi yönünde halen net bir ortak karar çıkmadığı ifade edildi. İki taraf arasında kesin görüş birliğine varılması halinde bir hafta içerisinde Keasong Sanayi Bölgesi’nde tekrar makinelerin çalışabileceği ifade edildi.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x