Konsolosluk saldırısında ölenler anıldı
banner40

banner39

Konsolosluk saldırısında ölenler anıldı

20 Kasım 2013 Çarşamba 10:46

Beyoğlu'ndaki İngiltere Başkonsolosluğu’na 20 Kasım 2003'te düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler anıldı. Konsolosluk duvarına çelenk koyan İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, “10 yıl önceki trajik saldırıda...

Konsolosluk saldırısında ölenler anıldı
Beyoğlu'ndaki İngiltere Başkonsolosluğu’na 20 Kasım 2003'te düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler anıldı. Konsolosluk duvarına çelenk koyan İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, “10 yıl önceki trajik saldırıda hayatını kaybedenler için anma töreni yapıyoruz. Bugüne kadar Türk halkının bize verdiği destek için teşekkür ediyoruz.” dedi.

İngiltere Başkonsolosluğu’nda düzenlenen törene İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ölen ve yaralananların yakınları katıldı.

Tören öncesi İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ve beraberindekiler, patlamanın olduğu duvarın önüne çelenk koydu. Daha sonra törene ilişkin açıklama yapan William Hague, saldırıda ölenleri anmak için toplandıklarını belirterek şunları söyledi: “10 yıl önce bugün trajik bir şekilde hayatını kaybedenleri anmak için buradayız. Özellikle burada, günlük yaşamlarını sürdürürken trajik şekilde hayatını kaybeden Türk vatandaşlarını da anıyoruz. Birleşik Krallık Konsolosluğu ve Büyükelçiliği olarak, bütün Türk halkına bize vermiş oldukları destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bütün 10 yıl süresince yaşadıklarımız, Türk halkının bize vermiş olduğu destek, terörle mücadelenin ne kadar önemli olduğunu göstermiştir.”

İSTANBUL'DAKİ BOMBALI SALDIRILAR

İstanbul'da 15 ve 20 Kasım 2003 tarihlerinde bomba yüklü araçlarla önce Neve Şalom ve Beth İsrael Sinagogu'na, ardından da İngiltere Başkonsolosluğu ile HSBC Bank'a saldırı düzenlenmişti. 4 saldırıda da 57 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 700 kişi de yaralanmıştı. İngiltere'nin Türkiye Büyükelçisi Roger Short ve tiyatro sanatçısı Kerem Yılmazer de saldırılarda hayatını kaybetmişti. Saldırıları El Kaide terör örgütü üstlenmişti.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x