Komor halkı, kurban getiren Türkleri misafir etmek için yarıştı
banner40

banner39

Komor halkı, kurban getiren Türkleri misafir etmek için yarıştı

16 Ekim 2013 Çarşamba 10:07

Komor halkı, İstanbul'un Levent bölgesinden gelerek kurbanlarını adada kesen Türkleri bağrına bastı. Halk, misafirleri evinde misafir etmek için yarışa girerken, Komor Genel Kurmay Başkanı ise Türklerle bayram kahvaltısı yaptı.

Komor halkı, kurban getiren Türkleri misafir etmek için yarıştı
Kurbanlarını Afrika'nın doğusundaki Hint Okyanusu'nda bulunan Komor'da geçiren Levent esnafı ayrıca, Ayriyete İngazidce Adası'nın valisi ile de bayramlaştı. Duygusal anların yaşandığı buluşmanın ardından Komorlular, adada yeni olan Türk misafirlerini evlerine davet etti. 

22 adet büyükbaş hayvanın kesimi ve dağıtılmasının ardından, Komor halkı ile beraber adadaki önemli kişilerin mezarları ziyaret edildi ve dualar okundu. Yerel "Hall" gösterisi ile karşılanan Levent esnafı, yanlarında getirdikleri hediyelerle çocukları sevindirmeyi de unutmadı.

Komor'da eğitim faaliyetleri için uğraş veren Halil Yurtsever, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, " Komor halkı yardıma muhtaç. 4 adadan oluşan Komor'un kaynakları çok sınırlı. Levent'ten gelerek kurbanlarını burada kesen fedakar işadamlarımız bana 'Mekke'ye Medine'ye gitmiş gibi sevindiklerini, manevi haz aldıklarını' söylediler." dedi.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x