KKTC'de Sibel Siber yeni meclis başkanı seçildi
banner40

banner39

KKTC'de Sibel Siber yeni meclis başkanı seçildi

04 Eylül 2013 Çarşamba 13:13

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na Cumhuriyetçi Türk Partisi -Birleşik Güçler (CTP-BG) milletvekili Sibel Siber seçildi.Geçiş dönemi hükümetinde yürüttüğü başbakanlık görevini iki gün önce Özkan Yorgancıoğlu’na devreden...

KKTC'de Sibel Siber yeni meclis başkanı seçildi
KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na Cumhuriyetçi Türk Partisi -Birleşik Güçler (CTP-BG) milletvekili Sibel Siber seçildi.

Geçiş dönemi hükümetinde yürüttüğü başbakanlık görevini iki gün önce Özkan Yorgancıoğlu’na devreden Siber, bugün ise Meclis Başkanlığı görevini, geçici başkan Esat Ergün Serdaroğlu’ndan devraldı.

46 kabul, 1 ret, 2 çekimser, 1 geçersiz oyla Meclis Başkanı olan Siber, KKTC’nin ilk kadın başbakanı unvanına sahip. Bu arada Siber, Fatma Ekenoğlu’ndan sonra ikinci kadın Cumhuriyet Meclisi Başkanı sıfatına da sahip oldu.

Sibel Siber yaptığı teşekkür konuşmasında, "Beni bu onurlu göreve layık gördüğünüz için teşekkür ederim." dedi. Milletvekillerinin halk tarafından seçildiğini ve tüm halkı temsil ettiğini belirten Siber, halkın vekilleri dikkatle izleyeceğini, bunun unutulmaması gerektiğini kaydetti. Siber, "Meclis’in itibarı bizim itibarımızdır, ülkemizin, halkımızın itibarıdır." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x