Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi (TİAK) Hollanda'da temaslarına başladı
banner40

banner39

Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi (TİAK) Hollanda'da temaslarına başladı

11 Eylül 2013 Çarşamba 10:28

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türk İşadamları Konseyi, (TİAK) Hollanda'nın Amsterdam, Rotterdam ve Lahey şehirlerine ticari amaçlı ziyaret gerçekleştirdi.Konsey Başkanı İlker Züğürt ile birlikte Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi'ne...

Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi (TİAK) Hollanda'da temaslarına başladı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türk İşadamları Konseyi, (TİAK) Hollanda'nın Amsterdam, Rotterdam ve Lahey şehirlerine ticari amaçlı ziyaret gerçekleştirdi.

Konsey Başkanı İlker Züğürt ile birlikte Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi'ne (TİAK) üye 23 işadamı, Hollanda Genç İşadamları Federasyonu'nun (HOGİAF) daveti ile Başkent Amsterdam'da elmas fabrikası, Ticaret ve Sanayi Odası (KvK), Amsterdam AGİAD derneği ve Lahey'de Türkiye Büyükelçiliğini ziyaret ettiler.

Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan, KKTC işadamları heyetini Hollanda'da ağırlamaktan son derece memnun olduğunu söyledi. TİAK'a üye işadamlarına Hollanda'nın yatırım imkanları konusunda Ticaret ve Sanayi Odası (KvK) bilgiler verdi. KKTC'li işadamları heyeti ile HOGİAF'a üye Hollandalı Türk İşadamları bire bir toplantılar yaparak karşılıklı ticaret yapma, mevcut ticari potansiyeli geliştirme ve her iki ülkede karşılıklı yatırım yapma konusunda görüş alışverişinde bulundular.

AMAÇ AVRUPA'DAN KKTC'YE YATRIM YAPMAK

Görüşmeler sonrasında TİAK Başkanı İlker Züğürt, Hollandalı işadamlarını KKTC'yi ziyaret etmeye ve yatırım yapmaya davet etti. Züğürt, "KKTC İşadamları Konseyi olarak yurtdışı gezilerimizi bir plan ve program çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Hollanda gezimizde bu plan ve programımızın bir parçası olarak gerçekleştiriliyor. Amacımız burada ki işadamları dernekleri ile ve farklı kuruluşlar ile birebir görüşmeler ile KKTC'ye yatırım yapmalarını sağlamak. KKTC dünyada sadece Türkiye tarafından tanınan bir ülke. Diğer ülkeler tarafından tanınmıyor. Bu nedenle üzerimizde olan amborgaları bir nebze olsun kırabilmek. Bu geziler ile ülkemizin ticari açıdan daha iyi konuma gelmesi için çalışmalar yapmak. İnşallah bu çalışmalarımızı ve bu ziyaretlerimizin semeresini kısa sürede görmeye başlayacağız. Gezilerimiz bundan sonra farklı ülkelere devam edecek." ifadelerini kullandı.

KKTC'de gıda üzerine iş yapan işadamı Erol Atakan, Hollanda'nın 15 milyonluk nüfus ve yatırım imkanları ile enteresan bir ülke olduğunu söyledi. Atakan, "Hollanda Avrupa'da özellikle tarım sektöründe süt ve hayvan ürünlerinde potansiyeli olan bir ülke. Kendimiz gıda sektöründe olduğumuz için Hollanda'ya karşılık ticaret yapmayı düşünüyoruz." diye konuştu.

İŞADAMLARININ AÇAMAYACAĞI KAPI YOKTUR

Kıbrıs Gazetesi Haber Müdürü Ali Baturay, "Hollanda'da çok iyi bir ağırlama ile karşılaştık. İşadamları Hollanda'da ki ticari yatırımları gerek elçilik ve gerekse sanayi ve ticari odası bilgiler verdiler. KKTC'ye ambargolar var. Maalesef satın almak kolay. Satmak ise zor. Dışarıya bir ürün çıkarmak tanınmamış bir ülke olduğu için bunlar oluyor. Ama bildiğiniz gibi işadamlarının açamayacağı bir kapı yoktur. İşin içerisine bir iş ve işadamı girdimi mutlaka bir yol bulunur. Bu yolların bulunması için Hollanda'da ki Türk İşadamları Derneği (HOGİAF) bizim işadamlarımıza çok yardımcı oldular. Bunun devamı gelecek." yorumunda bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türk İşadamları Konseyi (TİAK) üye işadamları, Avrupa ziyaretlerinin ilk durağı Hollanda'nın ardından Belçika ve Fransa'da temaslarda bulunduktan sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne geri dönecekler.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x