Kazakistan ile Endonezya arasında işbiriliği kararı
banner40

banner39

Kazakistan ile Endonezya arasında işbiriliği kararı

02 Eylül 2013 Pazartesi 16:53

Endonezya Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhoyono, resmi ziyarette bulunmak üzere Kazakistan’ın başkenti Astana’ya geldi.Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in konuk cumhurbaşkanını Akorda Sarayı’nda resmi törenle karşıladı....

Kazakistan ile Endonezya arasında işbiriliği kararı
Endonezya Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhoyono, resmi ziyarette bulunmak üzere Kazakistan’ın başkenti Astana’ya geldi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in konuk cumhurbaşkanını Akorda Sarayı’nda resmi törenle karşıladı. Daha sonra iki lider baş başa görüştü. Heyetler arası görüşmelere de başkanlık eden liderler, daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Endonezya Cumhurbaşkanı Yudhoyono’nun Kazakistan’a yaptığı resmi ziyaretin iki ülke arasındaki işbirliğine ivme katacağını söyledi. Endonezya devletini ve halkını Bağımsızlık Bayramı münasebetiyle kutlayan Nazarbayev, Asya’nın en önemli ülkelerinden biri olan Endonezya ile ilişkilerin geliştirilmesini hedeflediklerini belirtti. Başta ticaret ve ulaşım olmak üzere çok yönlü işbirliğini geliştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Nazarbayev, bu anlamda Cakarta ve Astana’da karşılıklı elçilik açılmasının işbirliğinin güçlenmesinde önemli bir rol oynayacağını kaydetti.

Endonezya Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhoyono ise Kazakistan’a yaptığı ziyaretin çok verimli geçtiğini vurguladı. Kazakistan ile işbirliğini önemsediklerini ve özellikle de enerji, gıda, kültür ve eğitim alanında işbirliğini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Görüşmeler sonrasında iki ülke arasında doğrudan uçuşların başlatılması kararlaştırıldı. Ayrıca iki ülke arasında ekonomik ve kültürel işbirliğinin artırılması için ortak mutabakat zaptı imzalandı.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x