Hollanda Yılın Kelimesini Seçti: 'Dayanışma Toplumu'
banner40

banner39

Hollanda Yılın Kelimesini Seçti: 'Dayanışma Toplumu'

18 Kasım 2013 Pazartesi 09:53

Hollanda'da, 'dayanışma toplumu' anlamına gelen 'participatiesamenleving' kelimesi 2013 yılının kelimesi seçildi. Bir dil kuruluşu tarafından yılın kelimesi olarak aday gösterilen on kelimeden biri olan bu kelime, dil kongresine katılanlar...

Hollanda Yılın Kelimesini Seçti: 'Dayanışma Toplumu'
Hollanda'da, 'dayanışma toplumu' anlamına gelen 'participatiesamenleving' kelimesi 2013 yılının kelimesi seçildi.

Bir dil kuruluşu tarafından yılın kelimesi olarak aday gösterilen on kelimeden biri olan bu kelime, dil kongresine katılanlar tarafından tercih edilerek birinciliği elde etti. Bin 300 katılımcıdan yaklaşık 350 kişi tercihini 'participatiesamenleving' yönünde kullandı. İlk defa Kral Willem Alexander tarafından kullanılan 'dayanışma toplumu' kelimesi, daha sonra ülkede gündemi uzun süre işgal etmişti.

Sosyal devlet anlayışından Amerikan liberal sisteme geçiş olarak da kabul edilen bu yeni toplum algısı, hükümet partileri VVD (Liberal Parti) ve PvdA (İşçi Partisi) arasında da anlaşmazlığa neden olmuştu.

Benzer bir 'yılın kelimesi' seçimi de önümüzdeki günlerde Belçika'da düzenlenecek. Belçikalılar 26 Kasım'a kadar istedikleri kelimeyi bu seçimlerde aday gösterebilecek.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x