Güney Afrika’da altın grevi sona erdi
banner40

banner39

Güney Afrika’da altın grevi sona erdi

09 Eylül 2013 Pazartesi 14:40

Güney Afrika’da geçen hafta başlayan altın madeni grevi, Harmony Golds’ işçilerinin yüzde 8 ücret artışını kabul etmesi ile sona erdi. Ancak firmanın Free State ve Northern Cape eyaletlerindeki madenlerde grevlerin devam ettiği bildirildi....

Güney Afrika’da altın grevi sona erdi
Güney Afrika’da geçen hafta başlayan altın madeni grevi, Harmony Golds’ işçilerinin yüzde 8 ücret artışını kabul etmesi ile sona erdi. Ancak firmanın Free State ve Northern Cape eyaletlerindeki madenlerde grevlerin devam ettiği bildirildi.

Maden sendikaları greve başlamadan önce yüzde 60 artış isterken, enflasyon artışını göz önünde bulunduran işverenler yüzde 6 zam önermişti.

Güney Afrika’da otomotiv sektöründe başlayan, havacılık ve maden sektörüne yayılan grevlere elektrik çalışanları da eklenince Johannesburg’un önemli yerleri günlerce karanlıkta kaldı. En son petrol istasyonları ve tamirciler de greve gidince araç sahipleri zor durumda kaldı.

Dünyanın en büyük altın üreticilerinden Güney Afrika, son yıllardaki grevler sebebiyle kan kaybediyor. Ülke altın yanında dünya lideri olduğu platinde de geçen yıl patlak veren ve onlarca insanın hayatını kaybettiği grevlerden sonra toparlanmaya çalışıyor.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x