G20 liderleri Petergof Sarayı’nda yemekte, Obama yalnız yürüdü
banner40

banner39

G20 liderleri Petergof Sarayı’nda yemekte, Obama yalnız yürüdü

06 Eylül 2013 Cuma 00:26

Rusya’nın St. Petersburg kentinde gerçekleşen G20 zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Petergof Sarayı’nda zirveye katılanların onuruna akşam yemeği verdi. Yemekte liderler Suriye krizi başta olmak üzere gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

G20 liderleri Petergof Sarayı’nda yemekte, Obama yalnız yürüdü
G20 ülke liderleri zirvenin gerçekleştiği Konstantinov Sarayı’ndan otobüsle Petergof’a geldi. Ancak, ABD Başkanı Barack Obama’nın Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Roussef’le görüşmesinin gecikmesi nedeni ile liderlerin otobüsünde yerlerini alamadı. Brezilya Cumhurbaşkanı Roussef liderlerden 20 dakika sonra Petergof’a gelirken Başkan Obama, yarım saat sonra ancak gelebildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da yer aldığı liderler toplu halde geçerken, Obama’nın tek başına yürümesi objektiflere takıldı.

Putin kafilenin önünde Arjantin Cumhurbaşkanı Cristina Fernandez de Kirchner’la sohbet ederek ilerlerken, Başbakan Erdoğan kortejin ilk sıralarında Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’le sohbet etti.

Yemeğin ardından liderler Petergof Sarayı’nın Büyük Şelale bölümünde müzikli su gösterisi izledi. Liderler 6 Eylül’de ikili görüşmelerle başlayacak programlarına ikinci çalışma oturumu ile devam edecek. Aile fotoğrafının çektirilmesinin ardından zirve Putin’in TSİ 15:00’da düzenleyeceği basın toplantısı ile sona erecek.

Erdoğan’ın ikinci gün programında Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’la görüşmesi var. Erdoğan’ın Obama ve Putin görüşmeleri ise henüz netlik kazanmadı.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x