Eker: Brezilya tecrübesinden istifade etmek istiyoruz
banner40

banner39

Eker: Brezilya tecrübesinden istifade etmek istiyoruz

01 Ekim 2013 Salı 12:49

Tarım Bakanı Mehdi Eker, Güney Amerika gezisi çerçevesinde dün Brezilyalı meslektaşıyla ülkenin başkentinde bir araya geldi. Beraberindeki heyetle birlikte yetkililerle görüşen Eker, tarım alanında işbirliği konusunda ikili anlaşmaya imza...

Eker: Brezilya tecrübesinden istifade etmek istiyoruz
Tarım Bakanı Mehdi Eker, Güney Amerika gezisi çerçevesinde dün Brezilyalı meslektaşıyla ülkenin başkentinde bir araya geldi. Beraberindeki heyetle birlikte yetkililerle görüşen Eker, tarım alanında işbirliği konusunda ikili anlaşmaya imza attı.

Brezilya Tarım Bakanı Antonio Andrade ile bilgi alışverişinde bulunan Eker, gelişmiş bir tarım ülkesi olan Brezilya'nın gıda güvenliği konusundaki uygulamalarını değerlendirdi. "Brezilya tarım alanında dünyanın en büyük oyunculardan biri." diyen Eker, "Bu ülkeyle ikili ticaretimiz giderek artıyor. Bu sebeple gıda güvenliği konusunda ortak çözümler üretmek ve Brezilya tecrübesinden faydalanmak istiyoruz." dedi.

Türkiye ile ticareti geliştirmek ve bilgi paylaşımına açık olduklarını belirten Brezilyalı bakan ise "Bu işbirliğine açık olduğumuzu belirtmek isteriz. 30 yıl öncesinde Brezilya gıda ithal eden bir ülkeydi. Bugün ise Amerika ve Avrupa gibi önemli pazarlara ürün satıyoruz. Her geçen gün ürün kalitesi ve miktarında artış sağlıyoruz." şeklinde konuştu.

Brezilya'dan ihracatı yapılan her ürünün modern laboratuvarlarda test edildiğini anlatan Andrade, gıda güvenliğinin sağlanmasının önemine işaret etti.

Toplantının sonunda iki ülke arasında tarım alanında bilgi paylaşımını esas alan anlaşmaya imza atan Mehdi Eker'in bir sonraki durağı Arjantin olacak.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x