Doha, karanlığın çökmesiyle renkleniyor (Özel)
banner40

banner39

Doha, karanlığın çökmesiyle renkleniyor (Özel)

05 Aralık 2013 Perşembe 14:31

Basra Körfezi’ne kıyı Katar’ın başkenti Doha'da karanlık çökünce renk şöleni başlıyor. Devam eden inşaat çalışmalarıyla adeta bir şantiyeyi andıran başkentte karanlığın çökmesiyle binlar farklı renklere bürünüyor. 2022 Dünya...

Doha, karanlığın çökmesiyle renkleniyor (Özel)
Basra Körfezi’ne kıyı Katar’ın başkenti Doha'da karanlık çökünce renk şöleni başlıyor. Devam eden inşaat çalışmalarıyla adeta bir şantiyeyi andıran başkentte karanlığın çökmesiyle binlar farklı renklere bürünüyor. 2022 Dünya Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak şehir ışıl ışıl bir görüntü veriyor.

Bir birinden farklı dizayndaki gökdelenlerin yükseldiği şehirde, geceler çok daha farklı oluyor. Güneşin Arap yarımadası üzerinden batmaya yüz tutmasıyla Doha’daki ışıklı hayat kendini gösteriyor. Akşam karanlığının çökmesiyle birlikte serinleyen hava ve akabinde ışıldamaya başlayan gökdelenler şehre ayrı bir görüntü ve canlılık getiriyor.

Nüfusun büyük çoğunluğunu halen devam eden inşaatlarda çalışan yabancı uyruklu işçilerin oluşturduğu şehirde gece renkliliğiyle birlikte asıl canlılık da başlıyor.

Palmiye ağaçları, kayıklar manzarası eşliğinde özel ışıklarla donatılan gökdelen ve diğer önemli binalar göz kamaştırıyor.

Kıyıya yakın bir yerde dikilen devasa deniz kabuğu ise farklı bir renk katıyor şehrin görüntüsüne.


Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x