Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e Çin’de anlamlı hediye
banner40

banner39

Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e Çin’de anlamlı hediye

11 Eylül 2013 Çarşamba 17:48

Çin'de resmi temaslarını sürdüren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e dünyada sadece 3 adet bulunan ipek üzerine yazılı Kur’an hediye edildi.Beş günlük temaslarına Uygur bölgesinin Urumçi kentinde başlayan Görmez, bugün...

Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e Çin’de anlamlı hediye
Çin'de resmi temaslarını sürdüren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e dünyada sadece 3 adet bulunan ipek üzerine yazılı Kur’an hediye edildi.

Beş günlük temaslarına Uygur bölgesinin Urumçi kentinde başlayan Görmez, bugün Pekin’deki Başbakanlık Konutu Zhongnanhai’da Başbakan Yardımcısı Liu Yandong ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Görmez, Çin İslam Cemiyeti'ni ziyaret etti burada Cemiyet Başkan Yardımcısı Zhang Lebin ile görüştü. Görüşmede Zhang, Çin’in dine bakış açısını ve Görmez’in ziyaretine ilişkin görüşlerini uzun olarak anlattı. 1,5 saat süren görüşmenin ardından Zhang, Görmez’e Çin Din İşleri Başkanı Wang Zuoan'ın projesi olan ve dünyada sadece 3 adet bulunan ipek üzerine yazılı Kur’an hediye etti. Görmez ise, çok müstesna bir eseri kendisine hediye edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Görmez de Zhang’a bir vazo hediye etti.

Öte yandan iki ülke arasında daha önce imzalanan protokol kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın desteğiyle Türkçeden Çinceye, Temel İslami Bilgiler, Dinimiz, Peygamberimiz, Ahlakımız, Kulluğumuz adlı beş kitap tercüme edildi. Bu kitapların bir nüshası Prof. Görmez’e de takdim edildi. Kitapların dağıtımı Çin’in Yinchuan şehrinde yapılacak.

Görmez, yarın Pekin'deki Çin İslam Derneği ziyaretinin ardından Çinli Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Ningxia Hui Özerk Bölgesi'n merkezi Yinchuan’a gidecek ve Çin-Arap EXPO'sunun açılışına katılacak. Temaslarına Cuma günü de Yinchuan'da devam edecek olan Görmez burada ayrıca cuma namazı öncesi Çinli Müslümanlara hitap edecek ve Kur'an-ı Kerim tilaveti programına iştirak edecek.

Prof. Görmez, Cumartesi günü Türkiye’ye hareket edecek.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x