Çernobil'in geride bıraktıkları
banner40

banner39

Çernobil'in geride bıraktıkları

26 Nisan 2014 Cumartesi 19:01

Çernobil'de 28 yıl önce bugün dünyanın en büyük nükleer felaketi yaşandı.

Çernobil'in geride bıraktıkları
Foto galeriye git Dünyanın en büyük nükleer felaketi olan Çernobil 28 yıl önce bugün yaşandı. Felaket o kadar büyüktü ki etkisi sadece Ukrayna'da değil, Türkiye dahil birçok ülkede onyıllarca sürdü.

Kazanın üzerinden yıllar geçmesine rağmen eaktöre yakın yerlerde hala yüksek oranda radyasyon tespit ediliyor.Bölgedeki bir çok yerleşim birimi hala terkedilmiş durumda. Durum böyle olunca ister istemez olayın yaşandığı turistlerin ilgisini çekiyor.

Pripjat kasabası 1970 yılında Çernobil'de çalışanlar için kurulmuştu. Onun için nükleer tesise uzaklığı sadece 3 kilometrePripyat kenti etrafındaki 30 kilometrelik çapındaki alan bugün “Yasak Bölge”. 2 bin 600 kilometrekareyi kaplayan bu alanda en iyi ihtimalle önümüzdeki 100 yıl boyunca kimse yaşamayacak.

Tek başına bölgeye gitmek yasak. Bilim adamı değilseniz ve özel izniniz yoksa, bölgeyi ancak tur aracılığı ile görebiliyorsunuz.

Ancak bir kaç Ukraynalı genç yasak bölgeye gizlice girerel Çernobil'in etkilerini görüntüledi. Çektikleri tüm fotoğrafları da internette yayınlayarak etkinin ne kadar  büyük olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiler.


banner5

Yorum Gönder

@name x