Belarus lideri Lukaşenko, Türkmenistan'ı ziyaret edecek
banner40

banner39

Belarus lideri Lukaşenko, Türkmenistan'ı ziyaret edecek

02 Kasım 2013 Cumartesi 15:31

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, önümüzdeki günlerde Türkmenistan'ı ziyaret edecek. Lukaşenko'nun Aşkabat ziyaretine yönelik yapılan hazırlık çalışmaları Bakanlar Kurulu'nda görüşüldü. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un...

Belarus lideri Lukaşenko, Türkmenistan'ı ziyaret edecek
Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, önümüzdeki günlerde Türkmenistan'ı ziyaret edecek. Lukaşenko'nun Aşkabat ziyaretine yönelik yapılan hazırlık çalışmaları Bakanlar Kurulu'nda görüşüldü. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nda, Lukaşneko'nun Türkmenistan'ı ziyaret edeceği açıklandı. Ziyaret ile ilgili yapılan çalışmalar değerlendirildi.
Berdimuhamedov, son yıllarda Türkmenistan ile Belarus arasındaki ilişkilerin hem siyasi hem de ekonomik alanda önemli bir ivme kazandığını söyledi. Türkmen lider, sözkonusu ziyaretin ikili münasebetlerin daha da gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtti.
Belarus lider Lukaşenko'nun ziyareti öncesinde Aşkabat'ta Türkmenistan-Belarus ekonomik işbirliği komisyonu 5. dönem toplantısı yapıldı. Toplantıda, iki ülke ekonomik ilişkileri ve çeşitli alanlardaki işbirliği imkanları ele alındı. Ülkeler arasındaki ekonomik işbirliğinde Belarus şirketi tarafından Türkmenistan'da inşaatı devam eden yaklaşık 1 milyar dolarlık gübre fabrikası önemli yer tutuyor. 2012 yılında ülkeler arasındaki dış ticaret hacmi 237,8 milyon doları buldu. Ocak-Ağustos 2013 yılı itibariyle sözkonusu hacim 169 milyon dolar seviyesine ulaştı. Türkmenistan bu Belarus'tan en çok iş makineleri satın alarak, bu ülkeye tekstil ürünleri ihraç ediyor.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x