Azerbaycan'da nar festivali renkli görüntülerle başladı
banner40

banner39

Azerbaycan'da nar festivali renkli görüntülerle başladı

03 Kasım 2013 Pazar 12:37

Azerbaycan’ın narı ile tanınan Göyçay şehrinde yapılan geleneksel nar festivali renkli görüntülere sahne oldu. Birbirinden lezzetli narlar ve nardan hazırlanan yiyecek, içeceklerin sergilendiği festivale büyük ilgi gösterildi. Azerbaycan’da...

Azerbaycan'da nar festivali renkli görüntülerle başladı
Azerbaycan’ın narı ile tanınan Göyçay şehrinde yapılan geleneksel nar festivali renkli görüntülere sahne oldu. Birbirinden lezzetli narlar ve nardan hazırlanan yiyecek, içeceklerin sergilendiği festivale büyük ilgi gösterildi.

Azerbaycan’da faaliyet gösteren diplomatik temsilciler, milletvekilleri ve binlerce vatandaşın katıldığı festival, Vali Mansur Memmedov'un halka hitabıyla başladı. Memmedov şehir sakinlerini ve festival dolayısıyla şehre gelen konukları selamlayarak katılımlarından dolayı teşekkür etti. Daha sonra festival alanında köylülerin hazırladığı stantları gezen Vali Memmedov ile davetlilere bol bol nar suyu ve nar temalı yiyecekler ikram edildi. Festivalde çeşitli yaş grubundan folklor gruplarının hazırladığı gösteriler ve nar şeklinde hazırlanmış küreden çıkan çocukların gösterisi izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı.

Festivalde ayrıca antika değeri olan arabaların geçidi yapılırken, alan üzerine gerilen ipte akrobatik hareketler yapan cambazlar heyecanlı anlar yaşattı.

Nar festivalinin geleneği olarak festivalle yaşıt olan 8 yaşındaki 2 çocuğa, aynı gün evlenen bir çifte ve evliliklerinde 50 yılı deviren çiftlere çeşitli hediyeler verildi.

Festival kapsamında nar temalı çeşitli yarışmalar da yapıldı. Bir dakika içerisinde en çok nar suyu hazırlayana, tanelerini düşürmeden en kısa sürede nar yiyen yarışmacılara ödüller verildi.

Festivale davetli olarak katılan Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, Göyçay'ın narının çok meşhur olduğunu, geçtiğimiz yıl yapılan etkinliğe katılamadığını, bu yıl ise festivale ailesiyle birlikte geldiğini söyledi. Coşkun festivali kastederek, "Azerbaycanlı kardeşlerimizin bu mutluluğunu bu renkli tabloyu görmek için geldik.'' dedi.

Göyçay doğumlu Milletvekili Ceyhun Osmanlı ise Cihan muhabirine festivalin yapılmaya başlandığı 7 yıl içerisinde artık milli bayram hüviyetine kavuştuğunu söyledi. Osmanlı, söz konusu festivalin artık milli bayram gibi kutlanmasının narın ülkenin kültürü, folkloru ve edebiyatında da önemli yeri olmasından kaynaklandığını bildirdi.

Aydın Kurbanov ise Cihan mikrofonlarına Azerbaycan'da nar meyvesinin çok olduğunu, ancak Göycay'da yetiştirilen narın tadının dünyanın hiç bir yerinde olmadığını iddia etti.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x