Avrupa Birliği, Türkiye'den yardım istedi
banner40

banner39

Avrupa Birliği, Türkiye'den yardım istedi

25 Şubat 2014 Salı 18:32

Avrupa Birliği, Ukrayna'ya yardım için Türkiye'nin de kapısını çaldı.

Avrupa Birliği, Türkiye'den yardım istedi
Ukrayna'da haftalar süren sokak gösterileri sonucu Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'i deviren Batı yanlısı yeni hükümete yardım için Avrupa Birliği (AA), Türkiye'nin de kapısını çaldı.
35 MİLYAR DOLARLIK YARDIMA İHTİYAÇ VAR

Yönetimi ele geçiren Ab yanlısı yeni hükümet, Rusya'nın Mali yardımı askıya aldığını açıklamasının ardından Batı'dan yardım istedi. Yeni Maliye Bakanı Yuri Kolobov, yıl sonuna kadar 35 milyar dolarlık yardıma ihtiyaç duyduklarını belirterek, "Şu anda durum zor ama kontrol edilebilir. ABD, Ab ve diğer ülkelere bir bağışçılar toplantısı düzenlemesi çağrısı yapıyoruz" dedi.

TÜRKİYE İLE DE İLETİŞİME GEÇİLDİ

Avrupa Komisyonu'ndan bir yetkili de siyasi kriz nedeniyle iflasın eşiğine gelen Ukrayna'ya maddi yardımın koordinasyonu için ABD, Japonya, Çin, Kanada ve Türkiye ile iletişime geçildiğini söyledi.

"TEMAS HALİNDEYİZ"

Reuters'ın haberine göre ismini vermek istemeyen yetkili, Ab'nin Ukrayna'nın kısa vadede maddi ihtiyaçlarını karşılaması için bir bağışçı ülkeler konferansı düzenlemeyi düşündüğünü belirterek "Bağış konferansı Ukrayna'yı istikrara kavuşturmak için bir yol. Japonlar, Çinliler, Kanada, Türkiye ve ABD ile de temas halindeyiz." dedi.
banner5

Yorum Gönder

@name x