ABD, IŞİD'i yok edecek!
banner40

banner39

ABD, IŞİD'i yok edecek!

11 Eylül 2014 Perşembe 09:57

ABD Başkanı Obama, tüm dünyanın merakla beklediği "IŞİD'e karşı yapılacak eylem planını" açıkladı.

ABD, IŞİD'i yok edecek!
ABD Başkanı Barack Obama, ülkesinin radikal selefi IŞİD örgütüne karşı kapsamlı bir askeri operasyon düzenleyeceğini ve örgütü yok edeceklerini açıkladı.

Beyaz Saray’da halkına seslenen ve ülkesinin örgüte yönelik stratejisini kamuoyuna duyuran Obama, IŞİD’e karşı hava saldırıları düzenleyeceklerini ve örgütün militanlarını “her yerde” hedef alacaklarını, IŞİD’in Suriye’deki savaşçılarını da vuracaklarını belirtti.
ABD Başkanı, ülkesinin IŞİD’i önce zayıflatmayı, sonra da yok etmeyi hedefleyen bir koalisyona liderlik edeceğini kaydetti. Obama, bununla birlikte IŞİD’e karşı yürütülecek askeri operasyonda kara birliklerinin kullanılmayacağını vurguladı.
Irak ve Afganistan’daki savaşlardan farklı bir durumla karşı karşıya olduklarının altını çizen Obama, operasyonu Yemen ve Somali’deki “terörle mücadele” faaliyetleri ile kıyaslamanın daha doğru olacağını ifade etti.
Irak’ta Amerikan askerlerinin olmadığını hatırlatan ABD Başkanı, “Afganistan’daki Amerikan askerleri yıl sonu geri dönecek. Amerika daha güçlü. Fakat, bir terör örgütü daha var. Kötülük yapma kapasitesi olanları kaldırabiliriz. Teyakkuzda olmalıyız. En büyük tehdit Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan geliyor” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x