ABD Başkanı Obama, G20 zirvesi için St. Petersburg’da
banner40

banner39

ABD Başkanı Obama, G20 zirvesi için St. Petersburg’da

05 Eylül 2013 Perşembe 14:10

ABD Başkanı Barack Obama’nın uçağı St. Petersburg Pulkova havalimanına indi. İsveç’teki temaslarını tamamlayarak Rusya’ya gelen Obama MSİ 16:00’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından karşılanacak. Putin’in basın danışmanı...

ABD Başkanı Obama, G20 zirvesi için St. Petersburg’da
ABD Başkanı Barack Obama’nın uçağı St. Petersburg Pulkova havalimanına indi.

İsveç’teki temaslarını tamamlayarak Rusya’ya gelen Obama MSİ 16:00’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından karşılanacak. Putin’in basın danışmanı Dmitri Peskov, Obama-Putin görüşmesinin yapılmaması konusunda herhangi bir değişiklik olmadığını açıkladı.

Obama’nın Moskova’da 3-4 Eylül tarihlerinde Rusya-ABD zirvesini iptal etmesinin ardından programa İsveç eklendi.

Amerikan Başkanı, G20 liderlerini kimyasal silah kullandığı gerekçesi ile Suriye lideri Beşşar Esed’in cezalandırılması konusunda iknaya çalışacak.

Obama’nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la ikili bir görüşme yapması da planlanıyor.

OBAMA VE PUTİN’E KOLTUK AYARI

Suriye krizi, CIA eski çalışanı Snowden olayı ve diğer sorunlar nedeni ile Rusya ve ABD arasında esen soğuk rüzgarlar liderlerin oturma düzenine de yansıdı. Rus basınında yer alan haberlere göre Kiril alfabesine göre yapılan ilk düzenlemeye göre Obama ve Putin’in arasına Suudi Arabistan Kralı’nın oturması planlanıyordu. Obama ve Putin’in birbirinden uzak olmasını sağlayacak oturma düzeni ise Latin alfabesini tercihle bulundu. Yeni düzende Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore ve İngiltere liderleri Obama ve Putin’in arasına oturacak.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x