İki kişinin hayatını kazmayla kurtardı
banner40

banner39

İki kişinin hayatını kazmayla kurtardı

30 Temmuz 2013 Salı 11:29

Karabük'te bir kişi yanan komşusunun evinden iki kişinin canını kazma kullanarak kurtardı.

İki kişinin hayatını kazmayla kurtardı
Karabük'te 46 yaşındaki Kamil Aktaş, iki çocuğunu eve kilitleyerek işe gitti. Yangın çıkan evden yükselen çığlıkları duyan komşuları Hasan Aça, kazma ile kapıyı kırarak 13 yaşındaki Kenan Aktaş ile zihinsel engelli 18 yaşındaki Recep Aktaş'ı kurtardı.

Olay, bugün saat 13.00 sıralarında Esentepe Mahallesi Neslihan Sokak'ta bulunan 2 katlı evde meydana geldi. Evin giriş katında oturan ve 1 yıl önce eşinden boşanan Kamil Aktaş, çocukları Kenan ve zihinsel engelli Recep Aktaş'ın üzerlerine kapıyı kilitleyerek, işçi olarak çalıştığı parke fabrikasına gitti. Çocukların bulunduğu odada belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkarken, alevler kısa sürede odayı sardı. Evin kapısının kilitli olması ve tüm pencerelerde de demir korkuluk bulunması nedeniyle çocuklar dışarı çıkamadı.

Pencereye dayanan Kenan Aktaş'ın attığı yardım çığlıklarını duyan 44 yaşındaki Hasan Aça ve komşuları hemen yardıma koştu. İtfaiye ve 112 Acil Servis'ten yardım istenilirken, bahçe hortumlarıyla evin içerisine su tutuldu. Hasan Aça kazmayla demir kapıyı kırarak içeri girerek, Kenan ve Recep Aktaş'ı alevlerin arasından kurtardı. Recep ve Kenan Aktaş, 112 Acil Servis ambulansıyla Karabük Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne götürüldü.
Komşularının haber vermesi üzerine eve gelen Kamil Aktaş, "Çocuklarıma ne oldu?" diye bağırırken, baygınlık geçirerek yere yığıldı. Komşuları kolonya ve su ile Kamil Aktaş'a müdahale etti. Bir süre sonra kendine gelen Kamil Aktaş, çocuklarının tedavi gördüğü hastaneye gitti.

Polise ifade veren Hasan Aça, "Evde camiye gitmek için bekliyordum. Yangın olduğunu duyunca koştum. Evin demir kapısı kilitli olduğu için açılmıyordu. Arkadaşlar kazma getirdi. Kazmayı kapıya vurarak açtık ve içeriye girdim. İçerisi dumandı ve nefes alınmıyordu. Çocukları tuttum ve çıkardım" dedi.
Kenan ve Recep Aktaş'ın sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Kaynak: DHA
banner5

Yorum Gönder

@name x