KYK Yurtlarında "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye" tatbikatı
banner40

banner39

KYK Yurtlarında "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye" tatbikatı

10 Kasım 2022 Perşembe 09:26

Bolu'da bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı yükseköğrenim yurtlarında "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye" tatbikatı gerçekleştirildi.

KYK Yurtlarında "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye" tatbikatı

İçişleri Bakanlığı tarafından "2022 yılının Afet Tatbikat Yılı" ilan edilmesi nedeniyle Bolu'da bulunan Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı öğrenci yurtlarında tatbikat yapıldı.

Seyit Mahallesi'nde bulunan Seyit Avşar Erkek Öğrenci Yurdu'nda gerçekleşen tatbikata Bolu Valisi Erkan Kılıç, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Bolu İl AFAD Müdürü Cengiz Çavuş, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler ve AFAD personeli ile gönüllülerinin yanı sıra yurtta kalan 1000 öğrenci katıldı.

Saat 21.00'da çalan deprem sirenleri ile birlikte "çök-kapan-tutun" hareketini yapan yurtta kalan öğrenciler ve protokol üyeleri, siren sesinin kesilmesinin ardından binayı tahliye etti.

Bina dışında bulunan hali saha alanında toplanıldıktan sonra sayım yapılarak herkesin binadan çıktığına emin olundu.

Tatbikatın ardından bir konuşma yapan Bolu Valisi Erkan Kılıç, Türkiye'nin özelikle de Bolu'nun deprem bölgesi üzerinde olduğunu anımsattı.

Bu tür tatbikatların afetlere hazırlık açısından önemine de vurgu yapan Kılıç 12 Kasım Düzce Depremi'nin yıldönümünde de Türkiye geneli bir tatbikat gerçekleştirileceğini ifade etti.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x