'Elmalar geldi mi?' koduyla 136 kişiyi dolandırdılar
banner40

banner39

'Elmalar geldi mi?' koduyla 136 kişiyi dolandırdılar

06 Ağustos 2013 Salı 09:40

Bursa, İstanbul, ve Antalya'da ATM cihazlarına yerleştirdikleri düzenekle 136 kişinin kart bilgilerini kopyalayıp yurt dışına gönderen, buradan da kendi hesaplarına para aktardığı iddia edilen 7 kişi yakalandı.

'Elmalar geldi mi?' koduyla 136 kişiyi dolandırdılar
Şahısların, polise yakalanmamak için kendi aralarında 'Elmalar geldi mi?' şifresini kullandığı tespit edildi.

Alınan bilgeye göre, Bursa Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, teknik ve fiziki takip sonucu Bursa'nın yanı sıra İstanbul ve Antalya'da banka ATM cihazlarına düzenek yerleştirdiği belirlenen zanlılara yönelik eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda 9 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan örgüt lideri Ahmet D (34) ile örgüt yöneticisi Kadir Ç. ve örgüt üyeleri Bayram A., Recep P., Serhat T., Levent A. ve İdris B. gözaltına alındı.

Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda kart kopyalama cihazı, telefon hatları, sahte banka kartları, kart kopyalamak için kullanılan çok sayıda kalem kamera, batarya, bartarya şarj cihazı, USB bellek ve bağlantı kabloları, elektronik düzenek hazırlama ve tamirinde kullanılan muhtelif malzemeler ile kopyalanan kartları okuma ve yazma özelliği gösteren programın kurulu olduğu 1 adet dizüstü bilgisayar ele geçirildi.

ŞİFRE 'ELMALAR GELDİ Mİ?'

Örgüt lideri Ahmet D ile Kadir Ç'nin, diğerlerini üç ayda bir ev ve bir araba kazanacakları vaadinde bulunduğu ve 6 ay içinde 65 bin lira dağıttığı belirlendi. Zanlıların ayrıca, ATM makinesine düzenek yerleştirilip yerleştirilmediğini kendi aralarında 'Elmalar geldi mi?' şeklindeki şifre ile takip ettikleri öğrenildi. Zanlıların, ATM'lerde kart takılan hazneye yurtdışından getirdikleri düzeneği koyarak ATM cihazını kullanan vatandaşların kart bilgilerini kopyaladıkları anlaşıldı. Çetenin bu verileri internet üzerinden bir Uzakdoğu ülkesine gönderip, hesaplardaki paraları kendi hesaplarına aktardıkları ortaya çıktı. Şu ana kadar 136 mağdur belirlenirken, verilerin çözümlerinin devam ettiği, mağdur sayısının binleri bulabileceği belirtildi. Çetenin şu ana kadar mağdurların hesaplarından toplam 65 bin lira aldığı ifade edildi.

Emniyetteki sorguları tamamlanan zanlılar, "Suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak, yönettikleri örgüt kapsamında banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması, kişisel bilgileri hukuka aykırı olarak ele geçirip, başkalarına vermek" suçundan adliyeye sevk edildi.
banner5

Yorum Gönder

@name x